Tilbake til Oro

Terje Ness er på vei tilbake til Oro.
Redaksjonen
22 April 2009 - 13:00

- Det blir en mer folkelig restaurant nå. Tidene er annerledes enn de har vært de siste årene. Dette skal bli en restaurant for alle, sier Terje Ness til dn.no.
 
Sist gang Ness var sjef på Oro fikk stedet en stjerne i Michelin-guiden.
 
Deretter startet Ness på Haga Golfklubb, der han også har fått en stjerne. I tillegg til dette er han en av eierne bak restaurant Cru i Oslo.
 
Pal er sjef
Mandag åpner Oro Bar med Rune Pal som kjøkkensjef. Her skal gjestene få enklere retter basert på restaurantens nye store kullgrill, lunsjservering og en bar for et voksent publikum.
 
Tidligere har Pal vært medeier i restauranter som Klosteret og Fogo, mens han fortsatt er hovedeier i Brasserie Blanche og også medeier i restaurant Cru. Han har også vært sentral bak slowfoodkjeden Zenzi.
 
Ness styrer
I restauranten skal Ness styre sammen med en sveitsisk kokk som kommer fra tostjernersrestauranten Vila Joya i Portugal. I tillegg kommer Morten Tungesvik fra topprestauranter i New York.
 
Ness skal jobbe både på Oro og på Haga, og han lover at satsingen ikke skal gå ut over kvaliteten på Haga.
 
Bedre betingelser
- Vi har fått mye bedre betingelser enn da jeg jobbet her sist. Vi har ikke samme faste kostnader, derfor kan vi være et rimeligere alternativ enn forrige gang jeg drev Oro, sier Terje Ness.
 
På investorsiden har han med seg Rune Pal og Johan Svedlund fra Nobilis.
 
- Vi har ingen eksterne investorer og alle eierne er aktive på Oro, sier Ness.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her