Tim Wendelboe ny norsk mester i baristakunst

Etter ni regionale uttagningskonkurranser møtte landets 18 beste baristaer til NM-finale i Trondheim 1. mars. Rammene var perfekt i det SCAE's (Speciality Coffee Assn. Of Europe) trøndermedlemmer nærmest hadde leiet Royal Garden på rot for anledningen.
Redaksjonen
22 Mars 2001 - 02:00

Det var det da også behov for siden mesterskapet med stort og smått samlet nær 400 kaffeentusiaster i form av deltagere, støttespillere, utstillere, foredragsholdere og tilskuere. I tillegg til disse var det denne gangen også rekruttert dommere fra Sverige, Danmark og USA.
 
For finalistene sto det mye på spill; ære og berømmelse for seg og sin kaffebar, deltagelse i verdensmesterskapet i Miami i april for vinneren - og en plass på det nyetablerte norske baristalandslaget for de seks beste.
 
Etter de innledende runder syntes det klart at nivået blant norske baristaer har steget betydelig i løpet av året, og at kun den som "hadde dagen" ved espressomaskinen ville kunne gå helt til topps. Det hadde Tim Wendelboe fra Stockfleths Kaffebar i Lille Grensen i Oslo. Han var klar vinner både i innledningsrunden og finalen. På 2. plass kom Andre Klevberg fra Invit Kaffebar i Ålesund, mens Monica Løvald fra Java Espressobar i Ullevålsveien i Oslo tok 3. plass.
 
At Tim Wendelboe gikk helt til topps var for så vidt ingen overraskelse. Han ble nr. 2 i fjorårets mesterskap "neck to neck" med Robert Thoresen, som senere ble verdensmester. Tim må derfor finne seg i å stille i favorittskiktet når verdensmesteren skal kåres i Miami i slutten av april.
 
Årets baristalandslag etablert
I løpet av finaledagen ble det norske baristalandslaget 2001 tatt ut. For å komme på landslaget måtte man være blant de seks beste i årets finale. Man kunne også bli tatt ut på bakgrunn av tidligere meritter. Landslaget skal føre sine kunnskaper videre til landets stadig voksende baristaskare både på kaffebarer, kafeer og restauranter. Dette vil dels skje gjennom kursvirksomhet og gjennom deltagelse på messer og utstillinger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her