Tjener på kokkeutleie

giGass.no ble startet for tre år siden. Selskapet leier ut kokker og omsetter for nærmere ti millioner kroner i året.

Jan Thore Engen og Trond Kullbunnen er begge faglærte kokker og har bred erfaring fra yrket. De jobbet sammen på hotell Bristol i Oslo for en stund siden da de begynte å snakke sammen om et slikt firma.
 
Høsten 2005 ble ideen realisert og i januar 2006 var den første kokken levert.
 
Har ikke angret
- Siden har vi ikke angret en dag, sier de to.
 
Det varierer selvsagt hvor mange kokker de har ute på oppdrag.
 
5 000 timer
- I november 2008 hadde vi drøye 20 ute på heltid, samt 8-10 som var påfyll der det trengtes. I høysesongen i sommer fakturerte vi rundt 5 000 timer per måned, sier Jan Thore Engen til Hotellmagasinet.
 
Kullbunnen og Engen vurderer også å leie ut mer folk innen bransjen.
 
- Ikke servitører og bartendere, men resepsjonister. Dette er også en yrkesgruppe som det merkes godt om er borte en dag. Det er ikke hyggelig med for lange køer på ut og innsjekk, eller i verste fall, at det ikke er noen i resepsjonen om noen kommer, sier Engen, som understreker at det fortsatt er kun faglærte kokker som leies ut.
 
Sjekker steder
Han og de andre i staben er selv ute og sjekker stedene der kokkene skal jobbe.
 
- Vi sjekker arbeidsoppgaver og fasiliteter slik at våre ansatte kan jobbe under skikkelige forhold, sier Kullbunnen. Han og Engen innrømmer å ha sett mye rart ute i hotell- og restaurantbransjen.
 
Kokkene de sender ut er ansatte i giGass.no.
 
- Vi ansetter dem hos oss og tar oss av alt. Fra billetter og reisekostnader til forsikringer. Det eneste de vi sender ut må holde selv er kokkeklær, sier Engen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen