Tøffe tak for Chile

De første meldingene om hvordan jordskjelvet har berørt Chiles vinindustri har begynt å komme. Og de forteller om alt fra store ødeleggelser til mindre problemer.

Hardest rammet et Maule og Bio-Bio i sør. Samt Colchagua. Som alle ligger ganske nært jordskjelvets episenter. Hos Casa Lapostolle mistet de flere tanker, mengder av fat og flasker. Lapostolles nyeste anlegg, Apalta, som ligger opp i fjellsiden forble upåvirket, i følge decanter.com.

Tålte støyten
Miguel Torres i Curicó melder om 300 ødelagte fat, en tank på 100,000 liter som gikk heden samt tusenvis av flasker. Bygningene holdt imidlertid.

Det gjorde de også hos Odfjell i Central Valley, rett utenfor Santiago. Mye takket være at Laurence Odfjell som er arkitekt har signert konstruksjonene. Men noen flasker tålte ikke støyten, heller ikke her.

Mangler strøm og bensin
Minst problemer er å finne i de nordligste områdene som Aconcagua hvor Errazuriz holder til. Her er "alt som før", men omstendighetene har ført til at eieren Eduardo Chadwick belsuttet å utsette åpningen av den nye Don Maximiano-vinkjelleren til høsten.

Vinhøsten står rett for døren og de store problemene med strøm- og bensinforsyningen gir chilensk vinindustri virkelig tøffe utfordringer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen