Tøft i Haugesund

I Haugesund har fem restauranter gått konkurs eller stengt dørene de fire siste månedene.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 11:00

Arvid Stueland eier restaurantene Bestastuå og Litla Perlå i Haugesund. Han tror ikke det stopper med dette. Han er nemlig redd for at det blir flere konkurser i tiden som kommer.
 
- Det er ikke over ennå, jeg tror det vil komme flere, sier Stueland til NRK.
 
Startet med Dampen
Det startet da Dampen gikk konkurs i september og en foreløpig bunn ble nådd for to uker siden da Orex meldte oppbud.
 
I tillegg har tre andre restauranter gått konkurs eller stengt dørene.
 
Ifølge Stueland ga både Sildajazzen og julebordsesongen mindre omsetning enn vanlig.
 
Lite kunder
- Finanskrisen har gjort at folk går mindre ut for å feire. Det er tøffe tider med veldig lite kunder som går ut, og det er ikke nok kunder til alle restaurantene. Vi har 25 spisesteder i byen, og med den overetableringen som har vært i gode tider får vi nå et tilbakeslag, sier han.
 
- Folk feirer ikke så mye på restauranter lenger. Men det er fortsatt folk ute på bar og koser seg. Sosialt samvær må vi ha uansett, men det blir mindre mat og mer drikke, sier Stueland.
 
Vurderer salg
Som så mange andre er Stueland redd de sist etablerte vil forsvinne først.
 
Nylig solgte Arvid Stueland Bestastuå i Skudenshavn til en av sine egne ansatte. Men etter over 20 år som restauranteier, jobber Stueland fortsatt 16 timer hver dag for å få de to gjenværende restaurantene sine i Haugesund til å gå rundt.
 
Nå vurderer han dessuten å selge både Litla Perlå og Bestastuå.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her