Tok sølv i nordisk kokkekamp

Kokkelærlingene Janey Chen og Christian A. Pettersen fra Charles & De i Sandnes tok sølv i nordisk mesterskap.
Redaksjonen
21 April 2008 - 11:00

I den praktiske delen av konkurransen skulle de lage to treretters menyer basert på ukjente råvarer. Mesterskapet gikk av stabelen i danske Odense. Til slutt var det danskene som gikk til topps på hjemmebane.
 
Tre timer
Fredag var det dampet småflyndre, helstekt kylling og sjokolade som var de sentrale råvarene. Lørdag var det laks, lammerygg med lår og banan eller fiken som sto på menyen.
 
Med basis i hovedingrediensene kunne deltagerne fritt komponere sin egen meny. Denne kunne suppleres med diverse basisingredienser. Deltakerne hadde en halv time til planlegging og tre timer på selve gjennomføringen. Fredag skulle de lage en meny til ni personer, og lørdag skulle de lage mat til 12 personer.
 
Sjokkert
- Jeg ble litt sjokkert da vi fikk en hel lammerygg med lår, men jeg fikk skryt for utbeningen, sier Janey Chen til Stavanger Aftenblad.
 
- Jeg visste ikke noe om hva de andre hadde levert, så jeg var litt nervøs etter konkurransen, sier Chen.
 
Men da dommen kom søndag formiddag, var hun godt fornøyd med sølv.
 
Vurderte egne lærlinger
Dommerne i konkurransen var laglederne fra de nordiske landene, og laveste og høyeste poengsum fra de fem dommeren ble strøket.
 
- Det var litt rart å bedømme sine egne lærlinger, men det gikk stort sett greit, sier Charles Tjessem.
 
Chen er inne i sitt andre år som lærling og skal snart opp til fagprøven, mens Pettersen er inne i sitt første år som kokkelærling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her