Tok sølv i nordisk kokkekamp

Kokkelærlingene Janey Chen og Christian A. Pettersen fra Charles & De i Sandnes tok sølv i nordisk mesterskap.

I den praktiske delen av konkurransen skulle de lage to treretters menyer basert på ukjente råvarer. Mesterskapet gikk av stabelen i danske Odense. Til slutt var det danskene som gikk til topps på hjemmebane.
 
Tre timer
Fredag var det dampet småflyndre, helstekt kylling og sjokolade som var de sentrale råvarene. Lørdag var det laks, lammerygg med lår og banan eller fiken som sto på menyen.
 
Med basis i hovedingrediensene kunne deltagerne fritt komponere sin egen meny. Denne kunne suppleres med diverse basisingredienser. Deltakerne hadde en halv time til planlegging og tre timer på selve gjennomføringen. Fredag skulle de lage en meny til ni personer, og lørdag skulle de lage mat til 12 personer.
 
Sjokkert
- Jeg ble litt sjokkert da vi fikk en hel lammerygg med lår, men jeg fikk skryt for utbeningen, sier Janey Chen til Stavanger Aftenblad.
 
- Jeg visste ikke noe om hva de andre hadde levert, så jeg var litt nervøs etter konkurransen, sier Chen.
 
Men da dommen kom søndag formiddag, var hun godt fornøyd med sølv.
 
Vurderte egne lærlinger
Dommerne i konkurransen var laglederne fra de nordiske landene, og laveste og høyeste poengsum fra de fem dommeren ble strøket.
 
- Det var litt rart å bedømme sine egne lærlinger, men det gikk stort sett greit, sier Charles Tjessem.
 
Chen er inne i sitt andre år som lærling og skal snart opp til fagprøven, mens Pettersen er inne i sitt første år som kokkelærling.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen