Tok sølv i nordisk kokkekamp

Kokkelærlingene Janey Chen og Christian A. Pettersen fra Charles & De i Sandnes tok sølv i nordisk mesterskap.
Redaksjonen
21 April 2008 - 12:00

I den praktiske delen av konkurransen skulle de lage to treretters menyer basert på ukjente råvarer. Mesterskapet gikk av stabelen i danske Odense. Til slutt var det danskene som gikk til topps på hjemmebane.
 
Tre timer
Fredag var det dampet småflyndre, helstekt kylling og sjokolade som var de sentrale råvarene. Lørdag var det laks, lammerygg med lår og banan eller fiken som sto på menyen.
 
Med basis i hovedingrediensene kunne deltagerne fritt komponere sin egen meny. Denne kunne suppleres med diverse basisingredienser. Deltakerne hadde en halv time til planlegging og tre timer på selve gjennomføringen. Fredag skulle de lage en meny til ni personer, og lørdag skulle de lage mat til 12 personer.
 
Sjokkert
- Jeg ble litt sjokkert da vi fikk en hel lammerygg med lår, men jeg fikk skryt for utbeningen, sier Janey Chen til Stavanger Aftenblad.
 
- Jeg visste ikke noe om hva de andre hadde levert, så jeg var litt nervøs etter konkurransen, sier Chen.
 
Men da dommen kom søndag formiddag, var hun godt fornøyd med sølv.
 
Vurderte egne lærlinger
Dommerne i konkurransen var laglederne fra de nordiske landene, og laveste og høyeste poengsum fra de fem dommeren ble strøket.
 
- Det var litt rart å bedømme sine egne lærlinger, men det gikk stort sett greit, sier Charles Tjessem.
 
Chen er inne i sitt andre år som lærling og skal snart opp til fagprøven, mens Pettersen er inne i sitt første år som kokkelærling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her