Tom Victor Gausdal fikk billett til Bocuse d'Or i 2005

Årets kokk 2003 ble Tom Victor Gausdal fra Flavours. - Nivået i denne konkurransen var utrolig bra. De fleste kunne gjort en kjempejobb i Lyon hvis de hadde deltatt i årets konkurranse. Vinneren kommer i hvert fall til å gjøre det godt, understreker regje
Redaksjonen
08 Februar 2003 - 02:00

Som en oppfølger til Charles Tjessems fantastiske seier i verdens kulinariske mesterskap, Bocuse d''Or 2003, arrangerte Bocuse d''Or komiteen i Norge konkurransen Årets Kokk 2003 under Storhusholdningsmessen på 4Messer 2003 i Lillestrøm 6. februar. Vinneren av årets kokk har to år på å forberede seg på den internasjonale konkurransen. Det er en stor utfordring å ta opp arven etter tidligere norske deltagere - Norge har 3 gullvinnere, en annen- og en tredjeplass å vise til, men hele kokke Norge har tro på landslagskokk Gausdal.
 
- Det var både erfarne landslagskokker og helt ferske navn blant deltakerne. - Kjekt at det var noen nye navn blant konkurrentene. Og jeg må innrømme at det var en utfordrende jobb å skille kandidatene, forteller Tjessem.
 
I tillegg til den store utfordringen ved å representere Norge i Lyon, Frankrike i 2005 vant Tom Victor Gausdal også en inspirasjonstur til Lofoten under Skreifisket sammen med belgieren Donald Loriaux (vinner av beste fiskepris under Bocuse d''Or 2003) gitt av Eksportutvalget for fisk.
 
Vinnermenyen besto av:
Skrei bakt i olivenolje på potet-trøffel "futon" og bakt Klippfisk basilikum aïoli.
Reinsdyr og kryddersyltet aubergine terrine.
 
Resultatliste
1. Tom Victor Gausdal(638p)
2. Sven Erik Renaa (630p)
3. Kristoffer Hovland (582p)
4. Roger Malmin (560.5p)
5. Frode Alræk (535.5p)
6. Roy Magne Berglund (531p)
 
Juryen besto av:
Charles Tjessem - Bocuse d''Or 2003
Eyvind Hellstrøm - President Bocuse d''Or Norge (Bagatelle)
Bent Stiansen - Bocuse d''Or 1993 (Statholdegaarden)
Terje Ness - Bocuse d''Or 1999 (Oro)
Odd Ivar Solvold - Bocuse d''Argent 1997 (Solvolds)
Arne Brimi - Norges første deltager i Bocuse d''Or (1987) (Vianvang)
Ingrid Espelid Hovig
Francis Cardeneau - Representant fra Bocuse d''Or Danmark (Sommelier)
Jens Petter Kolbeck - President Bocuse d''Or Danmark (Christies)
Fabbio Mazzon - Representant fra Bocuse d''Or Danmark (Era-Ora)
 
Kilde: Norges Kokkemesteres Landsforening
Foto: Norges Kokkemesteres Landsforening

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa
Dagens rett

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa

Hyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her