Tre spennende nye whiskeyer i Norge

Whisky er skottenes betegnelse på sine edleste dråper, mens whiskey er irenes tilsvarende. Irene var de mest aktive i å eksportere hemmelighetene, hvilket er årsaken til at det heter whiskey i Amerika også. Og nå ankommer tre nye versjoner fra den verdens
Redaksjonen
08 Mars 2001 - 01:00

Small Batch Bourbon er whiskey blandet fra et 20-talls utvalgte fat. Spennende drikke for kjennere, som ønsker en bourbon med både historie og variert smak. Jim Beam lanserer i disse dager tre spennende Small Batch Bourbon-nyheter i Norge!

For å lage sine Small Batch Bourbons velges de fatene som har modnet best og har den beste kvaliteten. Og spesialistene setter så sammen den enkelte "small batch". Alle med sine særpreg. For den entusiastiske bourbon-kjenner er "small batch" like fascinerende som nye årganger er for den mest kresne vinkjenner.

Knob Creek 9 years old har fyldig, intens, krydret, fruktig smak. En typisk bourbon, lagret 9 år på kraftig brente eikefat. Volum 70 cl. Med 50% alkohol. Horeca-pris (inkl mva. og emb. avg.): kr 525,45 (på Vinmonopolet kr 549,60).

Basil Hayden 8 years old er en bløtere, lettere og mer nøytral bourbon, av ekte "opprinnelse", fra Kentucky. Volum 70 cl. Med 40% alkohol. Horeca-pris: kr 532,79 (på Vinmonopolet kr 564,50).

Baker''s 7 years old er middels fyldig, ganske fruktig og blomsterpreget. Lett krydret
og søt, med en nyanse av vanilje. Hyggelig, lang bourbon. Volum 70 cl. Med 53,5% alkohol. Horeca-pris: kr 659,82 (på Vinmonopolet kr 694,50).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her