Tredje fra Eikefjord

Ole Johnny Eikefjord har åpnet en ny restaurant i Oslo. Går alt etter planen omsetter han og kompanjong Petter Stordalen for 45 millioner kroner i år.
Redaksjonen
21 November 2007 - 09:00

- Det går bedre enn forventet, og det er hyggelige tall vi ser, sier Eikefjord.
 
I oktober åpnet duoen en fiskerestaurant og det har vært fullt hus siden den første dagen.
 
Fem retter
Grunntanken for alle restaurantene er å servere en femretters meny. Denne blir endret hver eneste uke. Ofte møtes kjentfolk i Oslo over Eikefjords bord, men kokken er ikke enig i at han driver noen "in-steder".
 
- Jeg er ikke opptatt av hvem som sitter rundt bordene. Målet er at folk i joggedress skal finne seg til rette like mye som de som kler seg opp, sier Eikefjord til NRK.
 
Lærlinger hjemmefra
Eikefjord bruker gjerne råvarer fra hjemfylket Sogn og Fjordane.
 
Han ønsker dessuten at lærlinger fra hjemfylket finner veien til restaurantene hans.
 
- Jeg har hatt lærlinger på restaurantene siden jeg startet. Nå er Richard Eide Sundal lærling på Eik i annen. Og jeg håper flere vil prøve seg her, sier han.
 
Til Tokyo
For å få inspirasjon til mat og interiør, reiser Eikefjord til Tokyo, London og New York.
 
- Jeg driver med det jeg liker aller best og er heldig som har muligheten til å realisere ønskene mine. Men for å bli god og best, er det viktig å reise ut, oppleve, og ta med noen av opplevelsene tilbake på jobb. Akkurat nå er Asia, og spesielt Kina, en inspirasjonskilde.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her