Trøbbel for pizzeria-eier

Den tidligere eieren av All Verdens Pizza i Stavanger har kommet i et økonomisk uføre. Hele 17 måneder etter at han solgte.
Redaksjonen
11 Mars 2008 - 17:00

Selskapet var organisert som et DA. Det vil si at eierne har et solidarisk, delt ansvar. Da Kasim Akinci solgte i 2005 skjedde det en feil. Navnet hans ble ikke slettet i Foretaksregisteret.
 
Opphørte
Virksomheten opphørte våren 2006. I februar i år ble det åpnet konkurs i selskapet
 
- Situasjonen er forferdelig. Min tidligere advokat har gjort en stor tabbe, sier Akinci til Stavanger Aftenblad.
 
På grunn av at han stod i Foretaksregisteret er han nå medansvarlig for en gjeld på over 370 000 kroner.
 
Uenige
Hans tidligere advokat og Akinci er dypt uenige om hvem som sitter med ansvaret for feilen. Advokatselskapet meldte salget av pizzarestauranten til Foretaksregisteret, slik avtalen var. Akinci regnet med at alt var i orden, og at han ikke lenger hadde noe juridisk ansvar.
 
Men så fikk advokaten papirene i retur fra Foretaksregisteret fordi det manglet en signatur. Advokatfirmaet sendte dokumentet tilbake til restaurantens gjenværende eier, men ikke til Akinci. De to tidligere medeierne var på dette tidspunktet ikke på talefot. Akinci fikk derfor aldri vite om signaturen som manglet.
 
Konkurs
Deretter skjedde det ikke noe før All Verdens Pizza gikk konkurs - med Kasim Akinci som registrert medeier.
 
Advokatselskapet har overlatt kravet til sitt forsikringsselskap hvor advokatkontoret har tegnet ansvarsforsikring.
 
Forsikringsselskapet hevder at advokatkontoret ikke er ansvarlig for kravene som oppsto i forbindelse med konkursen i 2007 fordi Kasim Akinci etter mai 2006 ble kjent med at han fremdeles sto registrert som eier.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her