Trøbbel for pizzeria-eier

Den tidligere eieren av All Verdens Pizza i Stavanger har kommet i et økonomisk uføre. Hele 17 måneder etter at han solgte.

Selskapet var organisert som et DA. Det vil si at eierne har et solidarisk, delt ansvar. Da Kasim Akinci solgte i 2005 skjedde det en feil. Navnet hans ble ikke slettet i Foretaksregisteret.
 
Opphørte
Virksomheten opphørte våren 2006. I februar i år ble det åpnet konkurs i selskapet
 
- Situasjonen er forferdelig. Min tidligere advokat har gjort en stor tabbe, sier Akinci til Stavanger Aftenblad.
 
På grunn av at han stod i Foretaksregisteret er han nå medansvarlig for en gjeld på over 370 000 kroner.
 
Uenige
Hans tidligere advokat og Akinci er dypt uenige om hvem som sitter med ansvaret for feilen. Advokatselskapet meldte salget av pizzarestauranten til Foretaksregisteret, slik avtalen var. Akinci regnet med at alt var i orden, og at han ikke lenger hadde noe juridisk ansvar.
 
Men så fikk advokaten papirene i retur fra Foretaksregisteret fordi det manglet en signatur. Advokatfirmaet sendte dokumentet tilbake til restaurantens gjenværende eier, men ikke til Akinci. De to tidligere medeierne var på dette tidspunktet ikke på talefot. Akinci fikk derfor aldri vite om signaturen som manglet.
 
Konkurs
Deretter skjedde det ikke noe før All Verdens Pizza gikk konkurs - med Kasim Akinci som registrert medeier.
 
Advokatselskapet har overlatt kravet til sitt forsikringsselskap hvor advokatkontoret har tegnet ansvarsforsikring.
 
Forsikringsselskapet hevder at advokatkontoret ikke er ansvarlig for kravene som oppsto i forbindelse med konkursen i 2007 fordi Kasim Akinci etter mai 2006 ble kjent med at han fremdeles sto registrert som eier.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen