Trøbbel for pizzeria-eier

Den tidligere eieren av All Verdens Pizza i Stavanger har kommet i et økonomisk uføre. Hele 17 måneder etter at han solgte.
Redaksjonen
11 Mars 2008 - 17:00

Selskapet var organisert som et DA. Det vil si at eierne har et solidarisk, delt ansvar. Da Kasim Akinci solgte i 2005 skjedde det en feil. Navnet hans ble ikke slettet i Foretaksregisteret.
 
Opphørte
Virksomheten opphørte våren 2006. I februar i år ble det åpnet konkurs i selskapet
 
- Situasjonen er forferdelig. Min tidligere advokat har gjort en stor tabbe, sier Akinci til Stavanger Aftenblad.
 
På grunn av at han stod i Foretaksregisteret er han nå medansvarlig for en gjeld på over 370 000 kroner.
 
Uenige
Hans tidligere advokat og Akinci er dypt uenige om hvem som sitter med ansvaret for feilen. Advokatselskapet meldte salget av pizzarestauranten til Foretaksregisteret, slik avtalen var. Akinci regnet med at alt var i orden, og at han ikke lenger hadde noe juridisk ansvar.
 
Men så fikk advokaten papirene i retur fra Foretaksregisteret fordi det manglet en signatur. Advokatfirmaet sendte dokumentet tilbake til restaurantens gjenværende eier, men ikke til Akinci. De to tidligere medeierne var på dette tidspunktet ikke på talefot. Akinci fikk derfor aldri vite om signaturen som manglet.
 
Konkurs
Deretter skjedde det ikke noe før All Verdens Pizza gikk konkurs - med Kasim Akinci som registrert medeier.
 
Advokatselskapet har overlatt kravet til sitt forsikringsselskap hvor advokatkontoret har tegnet ansvarsforsikring.
 
Forsikringsselskapet hevder at advokatkontoret ikke er ansvarlig for kravene som oppsto i forbindelse med konkursen i 2007 fordi Kasim Akinci etter mai 2006 ble kjent med at han fremdeles sto registrert som eier.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her