Trøblete vinår endelig over i nordlige California

Vinprodusenter ser takk og adjø til en uvanlig vanskelig vinsesong i California. Med et vær som i år har vært ekstremt omskiftelig og lunefullt ser man endelig slutten på elendigheten.

- Denne årgangen vil med stor sikkerhet bli notert ned som en av de villeste noen sinne. Dette på grunn av den kalde, våte starten, og ikke minst hvordan det med stor hyppighet skiftet mellom kaldt og varmt helt inn i det siste, sier Joy Sterling, deleier i familiens Iron Horse Vineyards i Sebastopol.

Vinindustrien sier at 99 prosent av innhøstingen i de nordlige områder nå er gjennomført. Der er det nå plukket mer enn 300.000 tonn druer. Avkastningen er, på grunn av vårregnet midt i blomstringsperioden, for mange vinmarker gått ned med 10 til 30 prosent.

Hele sesongen har vært en uvanlig hard belastning på så vel vindyrkere som vinmakere. Enkelte produsenter, som Fetzer Vineyards i Mendocino County, er ennå ikke klare men regner med å avslutte sin plukking i neste uke.

Mick Schroeter hos Geyser Peak Winery ønsker å ikke se en eneste drue før tidligst neste år. Deres innhøsting ble avsluttet sist fredag.
- Dette er siste sjanse, og det som nå ikke er kommet i hus vil heller ikke bli plukket, uttalte en sliten Schroeter. Hans tanker deles av mange av regionens vinmakere.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen