Trøndersk mester i ølbrygging

Inderøy gårdsbryggeri på pallen i alle klasser.
Redaksjonen
04 August 2010 - 08:49

Med to førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass ble Inderøy Gårdsbryggeri premiert i alle klasser. Bryggeriet ble dermed den ubestridte vinneren i Trøndersk mesterskap i håndverksbrygging av øl 2010.

32 ulike øl fra småskalabryggeriene i regionen var påmeldt. Nesten samtlige er såkalte ales (overgjærede ølsorter), med unntak av et lagerøl (undergjæret øl).

I konkurransen deltok Inderøy Gårdsbryggeri fra Inderøy, Klostergården Håndbryggeri fra Tautra, Ølve på Egge bryggeri fra Steinkjer og Qdulla fra Snåsa, skriver Trønder-Avisa.

- Det har vært et stort spenn i de innsendte ølene, med både tradisjonelle øltyper og mer eksperimentelle brygg. Vi har også smakt tilsetninger som honning, pors, skogsbær, kaffe og tang, sier øldommer Lars Støre Gullichsen, som også er styremedlem i Norbrygg - Norsk Hjemmebryggerforening til avisa.
 
Resultater:
 
Lyst øl:
1. Klostergården Håndbryggeri: Wit
2. Klostergården Håndbryggeri: Weissbier
3. Inderøy Gårdsbryggeri: Kvamsholmer (Kölsch)
 
Mellomfarget øl:
1. Inderøy Gårdsbryggeri: Hommeløl (Engelsk Special Bitter)
2. Inderøy Gårdsbryggeri: Soddøl (Engelsk Pale Ale)
3. Inderøy Gårdsbryggeri: Barsk (Engelsk India Pale Ale)
 
Mørkt øl:
1. Inderøy Gårdsbryggeri: Foreign Stout
2. Ølve på Egge bryggeri: Ølveøl (Mørk brown ale)
3. Ølve på Egge bryggeri: Vinterblot (Juleøl)
 
Spesialøl:
1. Klostergården Håndbryggeri: Trippel
2. Inderøy Gårdsbryggeri: Half Imperial Stout
3. Klostergården Håndbryggeri: Imperial Stout 2010

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her