Trøndersk mester i ølbrygging

Inderøy gårdsbryggeri på pallen i alle klasser.
Redaksjonen
04 August 2010 - 08:49

Med to førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass ble Inderøy Gårdsbryggeri premiert i alle klasser. Bryggeriet ble dermed den ubestridte vinneren i Trøndersk mesterskap i håndverksbrygging av øl 2010.

32 ulike øl fra småskalabryggeriene i regionen var påmeldt. Nesten samtlige er såkalte ales (overgjærede ølsorter), med unntak av et lagerøl (undergjæret øl).

I konkurransen deltok Inderøy Gårdsbryggeri fra Inderøy, Klostergården Håndbryggeri fra Tautra, Ølve på Egge bryggeri fra Steinkjer og Qdulla fra Snåsa, skriver Trønder-Avisa.

- Det har vært et stort spenn i de innsendte ølene, med både tradisjonelle øltyper og mer eksperimentelle brygg. Vi har også smakt tilsetninger som honning, pors, skogsbær, kaffe og tang, sier øldommer Lars Støre Gullichsen, som også er styremedlem i Norbrygg - Norsk Hjemmebryggerforening til avisa.
 
Resultater:
 
Lyst øl:
1. Klostergården Håndbryggeri: Wit
2. Klostergården Håndbryggeri: Weissbier
3. Inderøy Gårdsbryggeri: Kvamsholmer (Kölsch)
 
Mellomfarget øl:
1. Inderøy Gårdsbryggeri: Hommeløl (Engelsk Special Bitter)
2. Inderøy Gårdsbryggeri: Soddøl (Engelsk Pale Ale)
3. Inderøy Gårdsbryggeri: Barsk (Engelsk India Pale Ale)
 
Mørkt øl:
1. Inderøy Gårdsbryggeri: Foreign Stout
2. Ølve på Egge bryggeri: Ølveøl (Mørk brown ale)
3. Ølve på Egge bryggeri: Vinterblot (Juleøl)
 
Spesialøl:
1. Klostergården Håndbryggeri: Trippel
2. Inderøy Gårdsbryggeri: Half Imperial Stout
3. Klostergården Håndbryggeri: Imperial Stout 2010

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her