Trues med skjenkestopp

Flere utesteder i Stavanger slurver med papirarbeidet. Det kan føre til at de mister skjenkebevillingen.
Redaksjonen
17 April 2008 - 16:00

Utestedene skal hvert år sende inn omsetningsoppgaver, slik at kommunen kan beregne bevillingsgebyr. Men problemet er at skjenkestedene slurver med rutinene.
 
Nå er kommunens skjenkesjef, seksjonsleder Henrik Porsmo, lei av rotet. Nå har han foreløpig sendt brev til 13 skjenkesteder der han inndrar skjenkebevillingen dersom de ikke rydder opp.
 
- Dette er dessverre en runde vi må igjennom hvert eneste år. De fleste pleier å skjønne alvoret når de får disse brevene, sier han til Rogalands Avis.
 
Lei
Hittil har skjenkebevillingene til Westcruise, Fjordbuen, Pizzeria Al Forno, Consensus, Bar Bache, Ekofisk, Sjokoladepiken, Bølgen og Moi, Charlottenlund, Shanghai Garden, Vigå Pub, Clarion hotell, og Grillmann blitt inndratt.
 
Inndragningene skjer med virkning fra 28. april.
 
Stedene har dermed litt tid på seg til å rydde opp.
 
Bortfalt
- Dette er ikke tomme trusler. Bevillingene til disse stedene er å anse som bortfalt. Vi har imidlertid fått muntlig beskjed fra enkelte om at omsetningsoppgavene er på vei, sier Porsmo.
 
Utestedene fikk opprinnelig frist til å sende inn papirene innen 1. mars i år. Deretter fikk stedene som ikke hadde sendt inn oppgaven frist til 1. april.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her