Trues med skjenkestopp

Flere utesteder i Stavanger slurver med papirarbeidet. Det kan føre til at de mister skjenkebevillingen.

Utestedene skal hvert år sende inn omsetningsoppgaver, slik at kommunen kan beregne bevillingsgebyr. Men problemet er at skjenkestedene slurver med rutinene.
 
Nå er kommunens skjenkesjef, seksjonsleder Henrik Porsmo, lei av rotet. Nå har han foreløpig sendt brev til 13 skjenkesteder der han inndrar skjenkebevillingen dersom de ikke rydder opp.
 
- Dette er dessverre en runde vi må igjennom hvert eneste år. De fleste pleier å skjønne alvoret når de får disse brevene, sier han til Rogalands Avis.
 
Lei
Hittil har skjenkebevillingene til Westcruise, Fjordbuen, Pizzeria Al Forno, Consensus, Bar Bache, Ekofisk, Sjokoladepiken, Bølgen og Moi, Charlottenlund, Shanghai Garden, Vigå Pub, Clarion hotell, og Grillmann blitt inndratt.
 
Inndragningene skjer med virkning fra 28. april.
 
Stedene har dermed litt tid på seg til å rydde opp.
 
Bortfalt
- Dette er ikke tomme trusler. Bevillingene til disse stedene er å anse som bortfalt. Vi har imidlertid fått muntlig beskjed fra enkelte om at omsetningsoppgavene er på vei, sier Porsmo.
 
Utestedene fikk opprinnelig frist til å sende inn papirene innen 1. mars i år. Deretter fikk stedene som ikke hadde sendt inn oppgaven frist til 1. april.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen