Tysklands nordligste vinmark

Den ligger på Sylt - gourmetøya utenfor jyskekysten - og teller foreløpig 1600 vinstokker.

Bak prosjektet med å etablere Tysklands nordligste vinmark på ferieidyllen står velkjente Christian Ress fra Rheingau-vingården Balthasar Ress. Det er druesortene solaris og rivaner det satses på. Foreløpig på et svært begrenset areal på 3000 m².
 

Kun på Sylt
Først om tre år er Schleswig-Holsteins første vin klar til å nytes. Den vil bli markedsført under navnet 55° Nord Solaris/Rivaner og med betegnelsen Landwein. Frem til nå har en annen vin hatt samme navn, men det har vært en vin laget av rieslingdruer fra Ress i Rheingau. 55° Nord Riesling har kun vært til salgs i en vinbutikk på Sylt.

Og den kommende vinen blir heller ikke lett tilgjengelig all den tid mesteparten reserveres for de som leaser vinstokkene. Det kan nemlig alle gjøre via www.balthasar-ress.de .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen