UKENS VIN: Her får du mye kosevin for pengene
Ukens vin

Her får du mye kosevin for pengene

Denne billige spanske rødvinen er dessuten økologisk og derfor et ekstra godt kjøp.

Bod. Viña Elena Estancia del Silenco 2018 er både god og rund med saftig og fyldig mørkere frukt, og samtidig med fin friskhet og godt lakrispreg.

  Photographer: Marte Eyde Kjuus

Et veldig godt og representativt uttrykk for druen monastrell og Jumilla i det sørøstlige Spania.

Her kan du lese om andre rimelige monastrellviner fra Jumilla

Og selv om jeg mener den er aller best som drikkevin/kosevin, kan den fint brukes til mat, som en gryte med sopp, kjøtt og grønnsaker eller assorterte tapasretter.

Dette er rimeligste nivå av monastrell fra Viña Elena som holder til i Jumilla hvor de har 17 hektar vinmarker. Bodegaen ble etablert i 1948 og nå er det to søstre i tredje generasjon, Elena og Emi Pacheco, som holder i tømmene. Og monastrell er ikke uventet viktigste drue for Pacheco-familien.

Bli først til å bestille

Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.

Elena Pacheco i vinmarken.
Pacheco-familien har 17 hektar vinmarker, med både 15 år gamle og mye eldre vinstokker som her.

At monastrell trives så godt her skyldes at den er varmekjær, og i Jumilla får den alt den trenger av sol, noen ganger litt for mye slik at alkoholen blir i meste laget, men i 2018 oppleves den riktig så balansert med sine 14 prosent. Den konstante blåsten samt det kalkholdige jordsmonnet sørger for at druene beholder friskheten.

All varmen og tørken gjør det er forholdsvis lett å drive økologisk i Jumilla. Plantene er på grunn av klimaet lite sykdomsutsatt og monastrell med sitt tykke skall er ekstra godt forsikret mot råte.

Normalt koster det 25-30 prosent mer å lage en vin av økologiske druer. At denne vinen likevel er så rimelig, skyldes en lite ressurskrevende prosess i vinkjelleren. Den sunne frukten får godgjøre seg med skallene i en stund ved 18 grader før gjæringen med druenes egne gjærsopper starter og da ved litt høyere temperatur. Vinen presses etter en knapp uke før den avsluttende malolaktiske gjæringen. Vinen hviler deretter i tank til den tappes i flaske og vips er den klar til å sendes til kunden.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Bod. Viña Elena Estancia del Silenco 2019

Produsent:
Bodegas Viña Elena
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Jumilla
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
10784001
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen