Ukens vin
Her får du utrolig mye god bordeaux for pengene

Her får du utrolig mye god bordeaux for pengene

Mens folk køer opp for å svi av titusener på topp bordeaux, kan du kjøpe en kasse av denne og fortsatt få solid vare for det et par glass av de andre koster.
Aase E. Jacobsen
26 November 2019 - 13:45
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Selvfølgelig kan ikke kvaliteten sammenlignes, men Ch. Roc de Segur 2016 representerer den ene prismessige ytterkanten av markedet for bordeauxvin. En ytterkant hvor du får mye vin for pengene. I den andre enden er vinene ofte fantastiske, men til fantasipriser.

Bare se her med denne ukens spesialpol-slipp hvor bordeaux fra 2016 er tema

Så hva skjuler det seg bra denne på alle måter klassiske billigbordeauxen?

Først og fremst veldig god frisk frukt som vi kan takke årgangen 2016 for. Og denne friskheten er et resultat av de klimatiske forholdene den sommeren for snart tre år siden ved at de høye dagtemperaturene ble avbrutt av kjøligere netter. Det er perfekt grobunn for druer med god syre og aromautvikling.

Det klassiske uttrykket rent visuelt kommer av at dette er en produsent som holder til i Landerrouet Segur i det enorme landskapet Entre-deux-Mers mellom elvene Garonne og Dordogne. Herfra kommer en svært stor andel av all bordeaux – bortsett fra toppslottene.

Vinmarkene ligger midt på det enorme kalksteinplatået Entre-deux-Mers. Foto: 

Området ble først ryddet for skog på 1800-tallet for å gi plass til vinmarker, så historien er ikke veldig lang, og Ch. Roc de Segur er en nyere produsent, all den tid ekteparet Gisèle og Daniel Vidale startet opp så sent som i 1992 med en hektar.

Daniel som kommer fra en vinbondeslekt, hadde på det tidspunktet vært direktør for en større Entre-deux-Mers-eiendom i mer enn tjue år. Dermed hadde han god kjennskap til området og klarte ikke å stå imot da han og kona forelsket seg i Ch. Roc de Segur.

Navnet til tross, her var det ikke noe slott, ei heller en vinkjeller, og den sto ferdig i 1994. Den er gravet ut av dette kalksteinsplatået som Entre-deux-Mers utgjør, og er moderne utstyrt.

Florian tv med foreldrene Gisele og Daniel i vinkjelleren. Foto: Picasa

Det gjør at vinene som ikke er innom eik, som i tilfellet ukens vin, bare ser ståltank og får en runde med såkalt mikro-oksygenisering for å forberede vinen på et liv i flaske samtidig som den skal være god å drikke i ung alder.  

Ukens vin lages i et antall av 66.000 flasker årlig, og er deres viktigste produkt. Så langt har de plantet 68 hektar med vinmarker på nytt. Sønnen Florian har dessuten gått sammen med foreldrene for å jobbe i både vinmarker og -kjeller. 

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Ch. du Roc
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    169.90 kr
    Varenummer:
    11385001
    86 POENG
    Ch. Roc de Segur
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her