Ung og lovende

Årets vinner av Laroche Young Sommelier 2006, Espen Hammersvik, er nok et produkt av det aktive vinmiljøet i Bølgen & Moi-gruppen.

Espen Hammersvik fra Bølgen & Moi Stavanger stakk av med seieren i finalen i Laroche Young Sommelier 2006. Men de tre andre kandidatene i den todelte finalen bød på sterk konkurranse. Og det lover godt siden det betyr at det er flere potensielle kandidater til kommende norgesmesterskap.

Blindsmaking er vanskelig og i den innledende runden skulle i alt seks viner fra seks ulike land beskrives. I finalen skulle tre viner fra samme område beskrives først skriftlig og dernest muntlig for åpen scene. Som alltid i blindsmaking er det ikke nødvendigvis svaret som er viktigst men hvordan du kommer fram til konklusjonen samt evne til å beskrive vinen på en mest mulig korrekt og fyllestgjørende måte.

De fleste kom på svært riktig spor, for det var nemlig tre chablis'er (fra Laroche), vanlig chablis i 2005, premier cru Vaillons 2000 og grand cru Les Clos 2000. Men det var altså Hammersvik som totalt sett leverte det mest overbevisende bidraget. Vi gleder oss til å se igjen Hammersvik, Jannicke Lagesen - restauranteik (Oslo), Alex Gullesen - Bardøla Høyfjellshotell (Geilo) og Heidi Mjelde - Grand Café (Oslo).

Laroche Young Sommelier 2006 som gikk av stabelen for tredje gang er et samarbeid mellom Den Norske Vinkelnerforening, Apéritif og Laroche/Strøm. Målsettingen med konkurransen er å stimulere interessen for kunnskapstesting og blindsmaking og dernest rekruttere flere aktive konkurrerende vinkelnere. Øvre aldersgrense for å delta er 25 år. Juryen bestod av Geir Gjerdrum, Dagens Næringsliv og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen