Ung og lovende

Årets vinner av Laroche Young Sommelier 2006, Espen Hammersvik, er nok et produkt av det aktive vinmiljøet i Bølgen & Moi-gruppen.

Espen Hammersvik fra Bølgen & Moi Stavanger stakk av med seieren i finalen i Laroche Young Sommelier 2006. Men de tre andre kandidatene i den todelte finalen bød på sterk konkurranse. Og det lover godt siden det betyr at det er flere potensielle kandidater til kommende norgesmesterskap.

Blindsmaking er vanskelig og i den innledende runden skulle i alt seks viner fra seks ulike land beskrives. I finalen skulle tre viner fra samme område beskrives først skriftlig og dernest muntlig for åpen scene. Som alltid i blindsmaking er det ikke nødvendigvis svaret som er viktigst men hvordan du kommer fram til konklusjonen samt evne til å beskrive vinen på en mest mulig korrekt og fyllestgjørende måte.

De fleste kom på svært riktig spor, for det var nemlig tre chablis'er (fra Laroche), vanlig chablis i 2005, premier cru Vaillons 2000 og grand cru Les Clos 2000. Men det var altså Hammersvik som totalt sett leverte det mest overbevisende bidraget. Vi gleder oss til å se igjen Hammersvik, Jannicke Lagesen - restauranteik (Oslo), Alex Gullesen - Bardøla Høyfjellshotell (Geilo) og Heidi Mjelde - Grand Café (Oslo).

Laroche Young Sommelier 2006 som gikk av stabelen for tredje gang er et samarbeid mellom Den Norske Vinkelnerforening, Apéritif og Laroche/Strøm. Målsettingen med konkurransen er å stimulere interessen for kunnskapstesting og blindsmaking og dernest rekruttere flere aktive konkurrerende vinkelnere. Øvre aldersgrense for å delta er 25 år. Juryen bestod av Geir Gjerdrum, Dagens Næringsliv og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen