Ung og lovende

Årets vinner av Laroche Young Sommelier 2006, Espen Hammersvik, er nok et produkt av det aktive vinmiljøet i Bølgen & Moi-gruppen.
Redaksjonen
15 Mai 2006 - 15:30

Espen Hammersvik fra Bølgen & Moi Stavanger stakk av med seieren i finalen i Laroche Young Sommelier 2006. Men de tre andre kandidatene i den todelte finalen bød på sterk konkurranse. Og det lover godt siden det betyr at det er flere potensielle kandidater til kommende norgesmesterskap.

Blindsmaking er vanskelig og i den innledende runden skulle i alt seks viner fra seks ulike land beskrives. I finalen skulle tre viner fra samme område beskrives først skriftlig og dernest muntlig for åpen scene. Som alltid i blindsmaking er det ikke nødvendigvis svaret som er viktigst men hvordan du kommer fram til konklusjonen samt evne til å beskrive vinen på en mest mulig korrekt og fyllestgjørende måte.

De fleste kom på svært riktig spor, for det var nemlig tre chablis'er (fra Laroche), vanlig chablis i 2005, premier cru Vaillons 2000 og grand cru Les Clos 2000. Men det var altså Hammersvik som totalt sett leverte det mest overbevisende bidraget. Vi gleder oss til å se igjen Hammersvik, Jannicke Lagesen - restauranteik (Oslo), Alex Gullesen - Bardøla Høyfjellshotell (Geilo) og Heidi Mjelde - Grand Café (Oslo).

Laroche Young Sommelier 2006 som gikk av stabelen for tredje gang er et samarbeid mellom Den Norske Vinkelnerforening, Apéritif og Laroche/Strøm. Målsettingen med konkurransen er å stimulere interessen for kunnskapstesting og blindsmaking og dernest rekruttere flere aktive konkurrerende vinkelnere. Øvre aldersgrense for å delta er 25 år. Juryen bestod av Geir Gjerdrum, Dagens Næringsliv og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her