Unik cognacaften med Apéritif i Bergen

Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, regjerende norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredrag, smaking av cognac hvorav den eldste er ikke mindre enn 50 år, alt for kroner 250.

Christian Bache-Gabrielsen og Jean Philippe Bergier.
 
Unik samking
I samarbeid med kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Restauratør Toralf Bølgen hos Bølgen & Moi, har Apéritif gleden av å invitere deg til en kveld med fokus på Cognac, dets myter og sannheter. Alt skjer den søndag den 4. juni fra klokken 18.00 til ca. 20.00 på Hotel Neptun i Bergen
 
Bergier og Bølgen veileder deg denne kvelden gjennom Cognacdistriktets historie, kultur, fremstilling og kunsten å nyte cognac. Du skal smake prøver fra flere stadier under fremstillingen; fra vinen som benyttes til destillering, Brouillies, ren eau-de-vie ferdig brent (ca. 72 prosent), samt de forskjellige stilarter av lagret cognac. Herrene gir seg ikke før du har smakt 50 år gammel cognac fra Grande Champagne. Foredragene vil foregå på en kombinasjon av engelsk og norsk.
 
Først til mølla
Du som leser Apéritif er den første som har mulighet til å være med på denne unike smakingen. Blir arrangementet overtegnet, vil vi foreta loddtrekning. Vi har kun plass til 80 deltakere.

 
Dato : Søndag 4. juni
Klokkeslett : 18.00 til ca. 20.00
Sted : Hotel Neptun, Bergen
Pris : kr. 250,- ( Betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39 c, 0678 Oslo, når bekreftelse om plass er mottatt)
Antall : Begrenset
Aldersgrense : 20 år

Toralf Bølgen
Forfatter av boken: Historien om cognac , calvados og armagnac, fire nordmenn, heldige giftermål og verdens beste brennevinshus. Boken selges og signeres på stedet.
Medeier, sammen med Trond Moi, av spisestedene Bølgen & Moi på Høvikodden i Bærum og i Stavanger.
Ansvarlig for blendingen av tre cognac-cuveer

Jean Philippe
Kjeller mester hos Bache-Gabrielsen. Bergier er 35 år, samtlige av disse år han tilbrakt i Cognac. Utdannet bl. a. på verdens eneste brennevinsuniveritet; Université Internationale des eaux de vie et boissons i Segonzac, Cognac.

Han har nå nylig overtatt ansvaret for familiens 300 mål store bondegård ved landsbyen Brives i Petite Champagne,Cognac. Omkring halvparten av deres areal er beplantet med druestokker. Familien Bergier har tillatelse til å produsere 78 hektoliter 100 volumprosent. Dette gjøres selvfølgelig ,og kunder har de faktisk også. Både Remi Martin, Hennessy, Courvoisier og Christian Bache-Gabrielsen er gode kunder gjennom mange år. Bergier har til tross sin relativt unge alder oppnådd anerkjennelse for sin gode nese, et bevis på dette er at han er tatt inn i smakspanelt hos BNIC ("cognacpolitiet").

I tillegg til å skjøtte oppgaven med å holde sin gård i drift er han primært cognacblander i kjelleren til Bache-Gabrielsen, hvor han har ansvaret for alt som blandes, tappes og skipes ut.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen