Matkurs og vinkurs

Kombinert matkurs og Winemaker Dinner i Oslo 11. oktober

Unik mulighet: Lag og nyt toscansk mat sammen med vinmakeren
Foto: (Ivano Cheli)

Unik mulighet: Lag og nyt toscansk mat sammen med vinmakeren

Det blir en meget unik aften når Emanuela Stucchi Prinetti fra vingården Badia a Coltibuono kommer for å dele sine familieoppskrifter og majestetiske viner hos Bølgen & Moi.
29 Juni 2019 - 18:21
 Billedskjønne Badia a Coltibuono.

Badia a Coltibuono er en majestetisk, kulturelt viktig eiendom som kan hevde å være den eldste kontinuerlig opererende vingården i verden. Eiendommen har 1000 år med europeisk kulturhistorie som et sted for tilbedelse og åndelig tilflukt, så vel som et senter for læring og jordbruksforskning, og har vært i familien Stucchi Prinetti siden 1846. I dag er eiendommen et senter for toscansk kultur og inkluderer vingård, restaurant, kokkeskole og B&B leiligheter. Badia a Coltibuono er åpen for besøk og smakinger for alle de som vil lære om lokale produkter og tradisjoner.

 Stucchi Prinetti-familien har produsert vin på eiendommen siden 1846.

Denne kvelden tar vinmaker Emanuela Stucchi Prinetti fra Badia a Coltibuono med seg en bit av Toscana til Bølgen & Moi. Det blir duket opp til toscansk matlagningskurs og olivenoljesmaking,  etterfulgt av en 3-retters middag med vinpareringer fra Badia a Coltibuono. Emanuella er forfatter av flere kokebøker, og ble i 2000 den første kvinnen som ble president i forbundet av vinprodusenter: Consorzio Chianti Classico. Sammen med brødrene Roberto og Paolo er de den femte generasjonen familiemedlemmer som forvalter Badia a Coltibuono.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen til et dypdykk i toscansk kultur og toscanske tradisjoner. 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her