Unikt hotell i Oslo

I august åpner First hotels Grims Grenka i Oslo. Det skal bli et unikt hotell.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 11:05

- Vi skal skape et hotell som ingen har sett maken til i Norge noen gang. Vi har jobbet med prosjektet i tre år og skal lage det første norske designhotellet, sier hotelldirektør Atle Hovde til Kapital. Navnet Grims Grenka er konstruert og betyr ingen ting.

Gjenåpning
Det er hotellet Noble House i Kongens gate som skal pusses opp og gjenåpnes. Gjenåpningen skjer 1. august og da står hotellet klart med 42 rom og 24 suiter. Flere av suitene er over 70 kvadratmeter store.

First-kjeden skal fortsatt eie hotellet, som skal ha en kvalitet som internasjonalt klassifiseres med fem stjerner. Stilen er en blanding av østens mystikk og sensualisme.

Rå terrasse
- Vi har byens råeste takterrasse, men den har aldri blitt utnyttet. Det skal bli Norges mest dekadente utested. Chablis og champagne, ikke halvlitere. Og en DJ som spiller fra ettermiddagen, sier Hovde.

I oktober skal restauranten lanseres. Det blir en restaurant som er inspirert av Hakkasan i London og Tao og Buddakan i New York. På samme tidspunkt åpner nattklubben, deretter kommer det en privat kino og et spa.

Designhotell
Noble House er Norges første designhotell, men ambisjonen har aldri blitt helt oppfylt.

- Det har ikke vært noen økonomisk suksess, nei, sier Hovde.
 
Men nå blir det fasadeendring og nytt design som er laget i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter.

Positivt marked
I følge nye tall fra Statistisk sentralbyrå var det et gjennomsnittsbelegg på hoteller i Oslo på 74,1 prosent i fjor. Det er opp 4,3 prosentpoeng fra 2005. Det betyr at det stort sett er fullt, bortsett fra på søndag og odde dager i mai måned.

Verken Hovde eller First vil fortelle hvor mye ombyggingen vil koste, men Kapital har grunn til å tro at den samlede investeringen er nærmere 50 millioner kroner.

Dermed er det duket for et nytt hotellkonsept, ny restaurant, nattklubb og uteservering midt i tjukkeste Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her