Unikt hotell i Oslo

I august åpner First hotels Grims Grenka i Oslo. Det skal bli et unikt hotell.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 11:05

- Vi skal skape et hotell som ingen har sett maken til i Norge noen gang. Vi har jobbet med prosjektet i tre år og skal lage det første norske designhotellet, sier hotelldirektør Atle Hovde til Kapital. Navnet Grims Grenka er konstruert og betyr ingen ting.

Gjenåpning
Det er hotellet Noble House i Kongens gate som skal pusses opp og gjenåpnes. Gjenåpningen skjer 1. august og da står hotellet klart med 42 rom og 24 suiter. Flere av suitene er over 70 kvadratmeter store.

First-kjeden skal fortsatt eie hotellet, som skal ha en kvalitet som internasjonalt klassifiseres med fem stjerner. Stilen er en blanding av østens mystikk og sensualisme.

Rå terrasse
- Vi har byens råeste takterrasse, men den har aldri blitt utnyttet. Det skal bli Norges mest dekadente utested. Chablis og champagne, ikke halvlitere. Og en DJ som spiller fra ettermiddagen, sier Hovde.

I oktober skal restauranten lanseres. Det blir en restaurant som er inspirert av Hakkasan i London og Tao og Buddakan i New York. På samme tidspunkt åpner nattklubben, deretter kommer det en privat kino og et spa.

Designhotell
Noble House er Norges første designhotell, men ambisjonen har aldri blitt helt oppfylt.

- Det har ikke vært noen økonomisk suksess, nei, sier Hovde.
 
Men nå blir det fasadeendring og nytt design som er laget i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter.

Positivt marked
I følge nye tall fra Statistisk sentralbyrå var det et gjennomsnittsbelegg på hoteller i Oslo på 74,1 prosent i fjor. Det er opp 4,3 prosentpoeng fra 2005. Det betyr at det stort sett er fullt, bortsett fra på søndag og odde dager i mai måned.

Verken Hovde eller First vil fortelle hvor mye ombyggingen vil koste, men Kapital har grunn til å tro at den samlede investeringen er nærmere 50 millioner kroner.

Dermed er det duket for et nytt hotellkonsept, ny restaurant, nattklubb og uteservering midt i tjukkeste Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her