Unikt hotell i Oslo

I august åpner First hotels Grims Grenka i Oslo. Det skal bli et unikt hotell.

- Vi skal skape et hotell som ingen har sett maken til i Norge noen gang. Vi har jobbet med prosjektet i tre år og skal lage det første norske designhotellet, sier hotelldirektør Atle Hovde til Kapital. Navnet Grims Grenka er konstruert og betyr ingen ting.

Gjenåpning
Det er hotellet Noble House i Kongens gate som skal pusses opp og gjenåpnes. Gjenåpningen skjer 1. august og da står hotellet klart med 42 rom og 24 suiter. Flere av suitene er over 70 kvadratmeter store.

First-kjeden skal fortsatt eie hotellet, som skal ha en kvalitet som internasjonalt klassifiseres med fem stjerner. Stilen er en blanding av østens mystikk og sensualisme.

Rå terrasse
- Vi har byens råeste takterrasse, men den har aldri blitt utnyttet. Det skal bli Norges mest dekadente utested. Chablis og champagne, ikke halvlitere. Og en DJ som spiller fra ettermiddagen, sier Hovde.

I oktober skal restauranten lanseres. Det blir en restaurant som er inspirert av Hakkasan i London og Tao og Buddakan i New York. På samme tidspunkt åpner nattklubben, deretter kommer det en privat kino og et spa.

Designhotell
Noble House er Norges første designhotell, men ambisjonen har aldri blitt helt oppfylt.

- Det har ikke vært noen økonomisk suksess, nei, sier Hovde.
 
Men nå blir det fasadeendring og nytt design som er laget i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter.

Positivt marked
I følge nye tall fra Statistisk sentralbyrå var det et gjennomsnittsbelegg på hoteller i Oslo på 74,1 prosent i fjor. Det er opp 4,3 prosentpoeng fra 2005. Det betyr at det stort sett er fullt, bortsett fra på søndag og odde dager i mai måned.

Verken Hovde eller First vil fortelle hvor mye ombyggingen vil koste, men Kapital har grunn til å tro at den samlede investeringen er nærmere 50 millioner kroner.

Dermed er det duket for et nytt hotellkonsept, ny restaurant, nattklubb og uteservering midt i tjukkeste Oslo.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen