Urenslig kokk

Da kokken gikk på kundetoalettet og "glemte" å vaske hendene fikk gjesten nok og gikk. Bra, mener Mattilsynet.

Sandefjordmannen var på et spisested i Sandefjord. Da han så hva som skjedde reiste han seg opp og forlot stedet uten å spise.
 
-  Det ville jeg også gjort, sier Marit Nilsen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor i Vestfold.
 
- Mattilsynet ser sjelden slike saker når vi er ute på inspeksjoner. I så fall er det helt tilfeldig, sier hun.
 
Uakseptabelt
- Det mannen så var helt uakseptabelt - av to årsaker. Kokken gikk på et kundetoalett, og han vasket ikke hendene, sier hun til Sandefjords Blad.
 
Kokken brukte toalettet til kundene på stedet. Dette har han heller ikke lov til.
 
- På alle serveringssteder der de lager mat, er det et krav at det finnes et eget personaltoalett. Og det skal de ansatte bruke, sier Marit Nilsen.
 
Gi beskjed og gå
- Publikum kan fungere som tilsyn i slike saker. Man bør gjøre ledelsen på stedet oppmerksom på hva man har sett, deretter vurdere å gå fra stedet. Jeg skjønner veldig godt at man ikke har lyst til å spise på et utested når man ser slike urenslige ting, sier Nilsen.
 
Over gjennomsnittet
Nilsen sier at alle kokker og personer som behandler mat må ha en ekstremt god hygiene, en hygiene som ligger langt over gjennomsnittet.
 
- Kokker og andre som arbeider med mat, bør også vaske hendene mellom de forskjellige arbeidsoperasjonene på kjøkkenet. Dette gjelder om man for eksempel skreller poteter. En som legger ut snitter og som tar i maten med hendene, skal være gullede ren på hendene, sier Nilsen fra Mattilsynet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen