USA størst i 2010

USA kommer til å være den største aktøren på verdens vinscene om tre år. I alle fall om vi skal tro International Wine and Spirit Record (IWSR).

IWSR har nylig undersøkt over hundre vin- og spritmarkeder og nærmere 30 vinproduserende land for Vinexpos regning. Nå er resultatene publisert .
 
Det som kanskje er mest iøynefallende er at Australia befester sin posisjon som det britiske markedets favorittland når det gjelder vin. Syd-Afrika klatrer opp på andreplass. IWSR regner med at landet øker salget sitt med 50 prosent i perioden fra 2005 til 2010, skriver WOWnews. 
 
Produksjonen øker
Men selskapet drar flere slutninger. Som for eksempel at den totale vinproduksjonen på verdensbasis vil stige til 287 millioner hektoliter i 2010. I 2005 var produksjonen 278,3 millioner hektoliter.

Som en følge av dette kommer konsumet til å stige, men bare marginalt - fra 30,4 milliarder flasker i 2005 til 31,8 milliarder flasker i 2010.

Russland vokser
Skal vi fortsatt tro på prognosene, eller krystallkulen, kommer Russland til å være verdens åttende største marked for vin i 2010. Kina vil ligge på niendeplass, mot tiendeplassen i dag.

Og i 2010 kommer altså USA til å ta over tetposisjonen som verdens største marked for vin. Dette er en plassering som i dag deles mellom Frankrike og Italia.

Alt i følge IWSRs krystallkule.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen