Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
    Ukens kake

    Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

    Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
    +
    Godbiter i pollisten

    Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

    Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
    Guide
    Julemat

    Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

    Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
    +
    Ukens vin

    Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

    Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
    Ukens kake

    Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

    Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
    +
    Godbiter i pollisten

    Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

    Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
    +
    Godbiter i pollisten

    Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

    Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
    +
    Ukens vin

    Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

    Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Slik lager du julestemning på et øyeblikk
    Dagens rett
    Rugbrød med medisterkake og bacon

    Slik lager du julestemning på et øyeblikk

    Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
    Guide
    Julemat

    Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

    Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her