Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Mont d'Or er osten som smelter Norge
    +

    Mont d'Or er osten som smelter Norge

    Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
    +
    Tester

    Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

    Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
    Dagens rett
    Innbakt kremet kyllinggryte

    Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

    Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
    Dagens rett

    Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

    Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Mont d'Or er osten som smelter Norge
    +

    Mont d'Or er osten som smelter Norge

    Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
    +
    Tester

    Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

    Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
    +
    Godbiter i pollisten

    Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

    Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Knallkjøp fra Bordeaux' østside
    +
    Ukens vin

    Knallkjøp fra Bordeaux' østside

    5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Tapasbollene kan også lages av kylling
    Dagens rett

    Tapasbollene kan også lages av kylling

    Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
    Dagens rett
    Innbakt kremet kyllinggryte

    Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

    Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her