Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 12:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
    Dagens rett

    Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

    Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Med dette til middag blir helgen minneverdig
    Dagens rett
    Teriyakibiff

    Med dette til middag blir helgen minneverdig

    Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
    Ukens drink

    Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

    Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
    Ukens kake

    Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

    Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
    Dagens rett

    Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

    Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Med dette til middag blir helgen minneverdig
    Dagens rett
    Teriyakibiff

    Med dette til middag blir helgen minneverdig

    Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
    +
    Godbiter i pollisten

    Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

    Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
    +
    Ukens vin

    Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

    En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
    Matkurs og vinkurs
    Winedinner 03. september i Oslo

    Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

    Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
    Ukens drink

    Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

    Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her