Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 12:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    By på en nydelig rett med breiflabb i dag
    Dagens rett

    By på en nydelig rett med breiflabb i dag

    Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
    Dagens rett
    Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

    Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

    Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
    Ukens drink

    Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

    Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
    +
    Godbiter i pollisten

    Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

    Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    By på en nydelig rett med breiflabb i dag
    Dagens rett

    By på en nydelig rett med breiflabb i dag

    Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
    Dagens rett
    Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

    Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

    Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
    +
    Ukens vin

    Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

    For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
    +
    Godbiter i pollisten

    Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

    Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Sjeldent møte med norsk vinmaker
    Matkurs og vinkurs
    Vinsmaking i Oslo

    Sjeldent møte med norsk vinmaker

    Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
    Ukens drink

    Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

    Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her