Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Old-school rødvinskupp fra Portugal
    +
    Ukens vin

    Old-school rødvinskupp fra Portugal

    149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

    Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
    +
    Tester

    Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

    Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Rekordmange oster i årets VM

    Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Old-school rødvinskupp fra Portugal
    +
    Ukens vin

    Old-school rødvinskupp fra Portugal

    149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

    Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
    +
    Godbiter i pollisten

    Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

    Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
    +
    Ukens vin

    Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

    Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
    Dagens rett

    Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

    Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
    +
    Tester

    Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

    Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her