Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
    +
    Godbiter i pollisten

    Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

    Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
    +
    Tester
    Den store akevittguiden

    Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

    Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
    +
    Ukens vin

    37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

    Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
    +

    Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

    Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
    +
    Godbiter i pollisten

    Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

    Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
    +
    Tester
    Den store akevittguiden

    Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

    Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
    +
    Godbiter i pollisten

    Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

    Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Old-school rødvinskupp fra Portugal
    +
    Ukens vin

    Old-school rødvinskupp fra Portugal

    149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
    Dagens rett

    Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

    Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
    +
    Ukens vin

    37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

    Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her