Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
    Dagens rett

    Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

    Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
    Dagens rett

    Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

    Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
    Ukens drink

    En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

    Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
    +
    Tester

    Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

    Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
    Dagens rett

    Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

    Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
    Dagens rett

    Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

    Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
    +
    Godbiter i pollisten

    Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

    Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
    +
    Ukens vin

    Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

    Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
    Matkurs og vinkurs
    Masterclass BEINSPIRED

    MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

    På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
    Ukens drink

    En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

    Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her