Utradisjonelt fra Brimi

Arne Brimi har lagt opp et utradisjonelt lærlingeopplegg for kokker i Jotunheimen.
Redaksjonen
01 Juli 2008 - 17:00

Det er sju reiselivsbedrifter som har gått sammen om å forme ungdommer til rollen som fremtidens kjøkkensjefer og ambassadører for mattradisjonen fra Gudbrandsdalen og Jotunheimen.
 
Gry Helene Stavseng er daglig leder av selskapet Brimi-Kjøken og det er dette selskapet som står for opplegget.
 
Betyr mye
- Det betyr mye for dette prosjektet at Brimi står i spissen. Han har et sterkt og kjent navn. Brimi er et godt varemerke, sier Stavseng om makkeren.
 
Og samarbeidet med den profilerte kokken ser ut til å bære frukter. På rekordtid er sju lærlinger skaffet tilveie i prosjektet, som ble født så sent som i april.
 
Mye å lære
Kokkelærlingene kommer fra Midt-Norge, Vestlandet og Gudbrandsdalen. Og de har mye å lære.
 
- Oss ska ha det løyle, lovte Arne Brimi da han ønsket de unge forventningsfulle velkommen.
 
Kjendiskokken gleder seg til å forme de unge i sin matfilosofi.
 
- De skal lære mer på disse to årene enn de noen gang har lært, og kommer til å lære, sier han.
 
Skal lære jakt
Og det kan bli riktig så artig for de sju ungdommene som er deltakere i det unike prosjektet. Læretiden vil nemlig by på langt mer enn pugging av matoppskrifter. Lærlingene skal lære jakt også. Blant mye annet.
 
Tur over Besseggen hører også med på læreplanen. I tillegg til å tilberede gourmetmåltider under åpen himmel, slakting av lam, bærplukking i Jotunheimen, dyrking av urter og vinsmaking, skriver Sunnmørsposten.
 
Gudbrandsdølene bak prosjektet legger ikke skjul på at målet er at ungdommene skal finne seg tilrette i distriktet, slik at de får beholde de potensielle kjøkkensjefene. Kjøkkensjefer er nemlig mangelvare.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her