Vant Askeladdprisen

Ekspedisjonen Skjenkestove i Lofthus i Hardanger har fått Askeladdprisen 2007. Det er Norges Bondelag som står bak prisen.

- Juryen har latt seg imponere av guttas pågangsmot, kreativitet og fremtidstro. Med ulik bakgrunn har de klart å ta tak i eget bygd og dens fremtid ved å skape arbeidsplasser som også gir trivsel for alle i bygda, heter det i juryens begrunnelse.
 
Til ungdommer
Askeladdprisen er opprettet av Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut til ungdommer med konkrete ideer til ny virksomhet. Prisen kan også deles ut til ungdommer som er i ferd med å etablere ny næringsvirksomhet i bygdesamfunnet, eller til folk som har gjort alvor av ideene og satt de ut i livet.
 
Prisen er på 30.000 kroner.
 
Også kultur
Det er Harald H. Opedal, Knut Opedal, Ivar Tveito Eidnes og Fredrik Opedal som står bak Ekspedisjonen Skjenkestove. Ved siden av servering, serverer gutta også kultur i form av kunstutstillinger og konserter.
- Med solid utdannelse og ulik bakgrunn har de benyttet sin kompetanse til å lage et samlingspunkt for bygda, og skape arbeidsplasser og inntekter, skriver juryen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen