Vant for tredje gang

Rica Nidelven Hotel i Trondheim har vunnet Twinings Best breakfast for tredje år på rad.
Redaksjonen
06 Mars 2008 - 09:00

Det er ikke nok å gi frokostgjestene en stor frokost for å hevde seg i kåringen Twinings Best Breakfast.
 
- Unik atmosfære i frokostavdelingen, samt personlig service, er to faktorer som vinneren har tatt på alvor. Omsorg for hotellgjestene er viktig, sier juryen som har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining, som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.
 
Åtte av ti
Flere enn åtte av ti hotellgjester spiser frokost på det samme hotellet som de bor på. Dermed blir også dette måltidet det viktigste for hotellene.
 
God start
- For mange er frokosten på hotellet det samme som at man er borte fra sin egen familie, og da prøver vi så godt vi kan å gi en god start på dagen. En servitør som kommer bort til bordet med dagens avis og spør om du vil ha påfyll i kaffekoppen, viser i praksis hva det betyr å være det gode vertskapet, sier Martina Rabsch, driftssjef for food and beverage i Rica Hotels.
 
Det siste året har flere av hotellene i kjeden også gitt frokosten et særpreg ved å sette produkter fra lokale småskalaprodusenter på bordet. Rica Nidelven Hotel har gjennom mange år vært et pilothotell i dette arbeidet.
 
To millioner speilegg
Rica Hotels er også den eneste hotellkjeden som serverer egg og bacon på alle sine hoteller.
 
Hvert år steker kokkene to millioner speilegg til hotellenes frokostgjester. Frokostkokken på Rica Nidelven Hotel er en av de mange kokkene i kjeden som står ute i frokostsalen mens han steker egg og omelett.
 
Sjekket hoteller i hele Norge
Det er mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen som står bak den årlige frokostkåringen Twinings Best Breakfast, der dommerpanelet i løpet av siste halvdel av 2007 har besøkt landets hoteller.
 
På jakt etter Norges beste frokost har de besøkt alle hotellkjedene i tillegg til frittstående hoteller over hele landet. De beste frokostene ble deretter med i en finalerunde, der Undertun, Wilson og Twining har gjort nye besøk og en endelig rangering.
 
Økt inspirasjon
- Kåringen er et tiltak som skal bidra til økt inspirasjon og kreativitet. Vi ser at hotellene i større grad ønsker å tilby gjestene en frokost som gir oppholdet et hyggelig sisteinntrykk, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.
 
Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.
 
Clarion Hotel Oslo Airport kom på andreplass mens Rica Seilet Hotel i Molde og Radisson SAS Plaza i Oslo deler på tredjeplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her