Vant slaget om løven

Norges kokkelandslag med Odd-Ivar Solvold som manager vant det prestisjefulle løvetrofeet under Singapore Culinary Challenge i knivskarp konkurranse med verten Singapore og Sveits. Dette er første gang Norge gjør det så bra i en kokkekonkurranse utenfor E
Aase E. Jacobsen
15 April 2002 - 18:04

Forventningene foran Singapore Culinary Challenge som er en svært viktig internasjonal kokkekonkurranse og hvor vi aldri tidligere har klart å hevde oss, var nok blandete hos det norske kokkelandslaget. Og da er også gleden over å få full klaff også stor. Ikke bare var nordmennene best under den avsluttende Battle for the Lion hvor utfordrerne var sterke land som Singapore og Sveits, men også den innledende kaldmatrunden ga uttelling i form av bronse og varmmatkonkurransen ga gull.

Menyen som ga løvetrofeet ble komponert ut fra ingredienser som var hemmelige og dermed ukjente for deltakerne på forhånd. Et viktig kriterie er at alle de utdelte råvarene brukes, i tillegg er det lov å supplere med noen selvvalgte. For å servere denne menyen fulgte landslaget spillereglene til punkt og prikke:

Kombinasjon av atlanterhavstorsk og sjøkreps med avokadosalsa og sjøkrepsskum

Sort pepper-glasert culotte (bakstykke av okse) med sellericonfit, fettucine grateng, brokkolikrem og braiseringsjus

Sjokolade- og macadamia-fudgekake med vaniljekrem, plommekompott og kiwisorbet.

Landslaget for perioden 2001-2004 består foruten Solvold av:
kaptein Charles Tjessem, Gastronomisk Institutt, Stavanger (som skal representere Norge i Bocuse d'Or i 2003)
Kristoffer Hovland, Fossheim Turisthotell, Lom,
Tom Victor Gausdal, Flavours, Oslo,
Roy Magne Berglund, Du verden , Svolvær,
Kjetil Gundersen, Gastronomisk Institutt, Oslo,
Erling Sundal, Flavours, Oslo,
Lars Erik Undrum, Pascal konditori, Oslo
og ikke minst eneste kvinnelige deltaker; Line Mosebekk, Le Canard, Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her