Vant slaget om løven

Norges kokkelandslag med Odd-Ivar Solvold som manager vant det prestisjefulle løvetrofeet under Singapore Culinary Challenge i knivskarp konkurranse med verten Singapore og Sveits. Dette er første gang Norge gjør det så bra i en kokkekonkurranse utenfor E
Aase E. Jacobsen
15 April 2002 - 18:04

Forventningene foran Singapore Culinary Challenge som er en svært viktig internasjonal kokkekonkurranse og hvor vi aldri tidligere har klart å hevde oss, var nok blandete hos det norske kokkelandslaget. Og da er også gleden over å få full klaff også stor. Ikke bare var nordmennene best under den avsluttende Battle for the Lion hvor utfordrerne var sterke land som Singapore og Sveits, men også den innledende kaldmatrunden ga uttelling i form av bronse og varmmatkonkurransen ga gull.

Menyen som ga løvetrofeet ble komponert ut fra ingredienser som var hemmelige og dermed ukjente for deltakerne på forhånd. Et viktig kriterie er at alle de utdelte råvarene brukes, i tillegg er det lov å supplere med noen selvvalgte. For å servere denne menyen fulgte landslaget spillereglene til punkt og prikke:

Kombinasjon av atlanterhavstorsk og sjøkreps med avokadosalsa og sjøkrepsskum

Sort pepper-glasert culotte (bakstykke av okse) med sellericonfit, fettucine grateng, brokkolikrem og braiseringsjus

Sjokolade- og macadamia-fudgekake med vaniljekrem, plommekompott og kiwisorbet.

Landslaget for perioden 2001-2004 består foruten Solvold av:
kaptein Charles Tjessem, Gastronomisk Institutt, Stavanger (som skal representere Norge i Bocuse d'Or i 2003)
Kristoffer Hovland, Fossheim Turisthotell, Lom,
Tom Victor Gausdal, Flavours, Oslo,
Roy Magne Berglund, Du verden , Svolvær,
Kjetil Gundersen, Gastronomisk Institutt, Oslo,
Erling Sundal, Flavours, Oslo,
Lars Erik Undrum, Pascal konditori, Oslo
og ikke minst eneste kvinnelige deltaker; Line Mosebekk, Le Canard, Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten
Dagens rett
Rollmops

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her