Vant tur til Irland

Ragnvald Fladmark i Griniveien i Oslo vant konkurransen om en gratis tur til Irland for to personer og kan glede seg til å delta i Galway Oyster Festival i september. Over 14 000 deltok i konkurransen hvilket viser at Irlandsturen er noe svært mange gjern
Redaksjonen
28 Juli 1999 - 16:26

Drøyt 14 000 svar kom inn til konkurransen det Irske turistkontoret i Oslo og Apéritif la ut på nettet for drøye to uker siden. Så var da også premien en tur til Irland for to personer i fire dager. Der The Galway Oyster Festival var ett av målene. Dette er en av Irlands største Millenium festivaler

hvor irene feirer den berømte sjømattradisjonen med østers og Guinness. Festivalprogrammet inkluderer Mardi Gras Party og Guinness verdensmesterskap i østersåpning.
 
Førstepremien gikk altså Ragnvald Fladmark i Griniveien i Oslo, mens fire andre vinnere får tilsendt en irlandsbag og en CD med irsk musikk. Det er:
Atle Gundersen, Bærum Verk.
Daniel Fjordholm, Oslo.
Ann Elin Skjeret, Ålesund
Per Bruun-Lie, Horten
Vi gratulerer Fladmark, og håper han får en hyggelig reise til Irland, sier Ciarán Delaney, markedssjef ved Irlands Turistkontor i Oslo til Apéritif.og takker alle som var med på konkurransen.
 
De riktige svarene er som følger:
Hva heter hovedstaden i republikken Irland?
Dublin.
Hvilken farge assosierer du med Irland?
Grønn.
Hva er betegnelsen på Irlands mest kjente øltype?
Stout.
Hvilket år invaderte vikingene Irland?
795.
 
Ønsker du ytterligere opplysninger om Irland ta kontakt med:
Markedssjef Ciarán Delaney
Irlands Turistkontor
Drammensveien 126A Skøyen,
0212 Oslo.
Tel: (+47) 22563310
Fax: (+47) 22122071
email: ciaran.delaney@online.no
eller besøk:
http://www.ireland.travel.ie
 
Tekst: Jan H. Amundsen
28.08.99
 
Vil du motta informasjon om andre spennende opplevelser tilknyttet Irland fyller du ut med navn og mailadresse:
 

Ja takk, jeg ønsker mail om spennende ting jeg kan gjøre i Irland
Ditt navn:
Din e-post adresse: (Kontroller at du har skrevet riktig!)
 
Vil du motta Apéritifs nyhetsbrev fyller du her:
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her