Vant vinopplevelse i Australia

Heidi Iren Hansen ved Refsnes Gods vant «jobb» som vinmaker i Australia.
Redaksjonen
19 November 2010 - 17:49

For å kunne sikre seg den spennende stillingen som vinmaker, måtte hovmesteren og restaurantsjefen ved Refsnes Gods tråkke og blindsmake seg til seier i kamp med seks andre finalister i årets store Lindemans-konkurranse, skriver Adresssa.no.

- Det var utrolig morsomt å vinne og få denne muligheten til å reise til Australia og være med på hele produksjonsprosessen fra innhøsting til tapping. Jeg vet fra tidligere vinturer hvor mye du kan lære, det er noe helt annet å komme til et sted og kjenne luktene enn bare å lese og smake, sier Heidi Iren Hansen.

I to uker skal 23-åringen følge hele produksjonsprosessen hos Lindemans, en av landets mest tradisjonsrike vinprodusenter.

Harde tester
Sju finalister var samlet i Oslo onsdag. Der sto både praktiske og teoretiske øvelser på programmet.

Aller først måtte finalistene blotte bleke vinterlegger og på to minutter tråkke mest mulig saft ut av 14 kilo druer.

Deretter stod blindsmaking på programmet. Med bind for øynene måtte hver av dem smake seg gjennom én rødvin, én hvitvin, én rosévin og et glass druejuice.

En quiz med 20 spørsmål om australsk vinproduksjon og vin generelt med spørsmål om alt fra druetyper til temperatur ved servering testet kunnskapene, før alle skulle til intervju med juryen for å begrunne hvorfor akkurat de fortjente å vinne.

- Vi hadde sju veldig gode kandidater og juryen fikk derfor en vanskelig jobb. Men Heidi Iren Hansen gjorde et godt intervju. Hun fortalte om sin motivasjon for å vinne, hun har klare planer for hvordan hun skal bruke kunnskapen hun får hos Lindemans i Australia videre i karrieren. Hun har også gode kunnskaper om både vin og mat, sier Thomas Nalum fra Lindemans i juryens begrunnelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her