Velfortjent NM-seier til Liora

Velfortjent NM-seier til Liora

Nå er Liora Levi (35) både norsk og nordisk vinkelnermester.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2013 - 15:08

I årets vinkelner-NM ble det raskt tydelig at Liora Levi, Vinoteca, var den som ville gå av med seieren. – Men det var likevel en del spenning underveis, sier jurymedlem Christopher Moestue.

Liker å improvisere

I den intense finalen fikk hun nemlig sterk konkurranse av Heidi Iren Hansen, Det Norske Selskab, og Simon Zimmermann fra Lysebu. Og siden Liora allerede har vunnet nordisk, blir det Heidi og Simon som skal representere Norge i denne konkurransen som finner sted i Oslo 14.-15. september.

Liora har brukt mye tid på lesing den siste tiden. – Jeg var mest fornøyd med teorien. Men hadde forventet at de praktiske øvelsene skulle være enda tøffere, sier den nyslåtte norgesmesteren.

Liora skårer også stort på sitt scenetalent. – Jeg liker veldig godt å stå på scenen – koser meg stort, sier en alltid lattermild Liora. Hun kjennetegnes også av å være en som tar ting på sparket. – Jeg synes mye av de innarbeidete sommelierøvelsene er kjedelige, stive og uinspirerende. Om det bare er det som belønnes, er det ikke veldig givende for meg å være med, hevder hun.

Mikset drinker

Liora viste sine improviserende evner til fulle i finalen da hun serverte sin «Peach champagne spritzer» og en gul Gibson. – De hadde ikke klart seg i en bartenderkonkurranse, det er helt klart, ler hun.
Barmikseelementet var nytt av året i finalesammenheng. I tillegg inneholdt finalen blindsmaking av 15 ulike drikkevarer i svarte glass. Dessuten mat og drikke i kombinasjon og retting av vinliste.

I årets NM stilte også Magnus Egerdahl Nørsett, Statholdergaarden, Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, Linn Albertsson, Bølgen & Moi Briskeby samt Alexander Iversen, Cru.
Juryen bestod også av Robert Lie, Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen. NM for vinkelnere arrangeres av Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med Antinori.

Se innslag på TV 2 fra konkurransen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her