Verdens beste bartender er norsk

Det ble altså full pott for Norge da Patrik Eriksson (27) fra Bergen, tok seieren sammenlagt i den internasjonale finalen av Beefeater International Bartenders Competition, som gikk av stabelen i København i helgen.

Eriksson, som dermed ble kåret til "Verdens Beste Bartender", konkurrerte mot deltakere fra en rekke forskjellige land innenfor fire ulike konkurransegrener.

Etter to krevende dager og en strålende innsats, kunne en tilfreds Patrik Eriksson returnere til Bergen med seierspokalen i bagasjen. Eriksson arbeider til daglig ved den populære klubben Metro i Bergen og har tidligere mikset drinker både på Friday's og Harvey's i Oslo, samt arbeidet som bartender på cruisebåt i flere år. Lang erfaring innen bartenderyrket, kombinert med god teoretisk kunnskap og høy grad av kreativitet medvirket til at Eriksson gjorde en meget god innsats i samtlige fire konkurransegrener.

Patrik Eriksson gikk av med seieren i hurtigmiksing, tok annen plass i den teoretiske delen og "freestyle", samt en hederlig fjerdeplass i den kreative delen av konkurransen. Spesielt i "freestyledisiplinen" viste Patrik en variert og sikker fremtreden med humør, glimt i øyet og særdeles god kontakt med publikum.

- Den fødte entertainer! - uttalte Mads Christensen, en av dommerene i konkurransen og en kjent trendskribent i Danmark.

Det er femte året på rad at Beefeater International Bartenders Competition blir arrangert, og arrangøren bekrefter at nivået blant deltakerne blir stadig høyere. Antall bartendere som melder seg på til de nasjonale finalene har økt, og i år har totalt 3000 deltakere konkurrert på nasjonalt nivå før uttaket til finalen i København. 1300 personer hadde funnet veien til utestedet Base Camp for å overvære den publikumsvennlige konkurransen, som var spekket med overraskelser og oppfinnsomhet.
 
Kilde: NewsFact

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen