Verdens beste bartender er norsk

Det ble altså full pott for Norge da Patrik Eriksson (27) fra Bergen, tok seieren sammenlagt i den internasjonale finalen av Beefeater International Bartenders Competition, som gikk av stabelen i København i helgen.
Redaksjonen
24 Oktober 2001 - 02:00

Eriksson, som dermed ble kåret til "Verdens Beste Bartender", konkurrerte mot deltakere fra en rekke forskjellige land innenfor fire ulike konkurransegrener.

Etter to krevende dager og en strålende innsats, kunne en tilfreds Patrik Eriksson returnere til Bergen med seierspokalen i bagasjen. Eriksson arbeider til daglig ved den populære klubben Metro i Bergen og har tidligere mikset drinker både på Friday's og Harvey's i Oslo, samt arbeidet som bartender på cruisebåt i flere år. Lang erfaring innen bartenderyrket, kombinert med god teoretisk kunnskap og høy grad av kreativitet medvirket til at Eriksson gjorde en meget god innsats i samtlige fire konkurransegrener.

Patrik Eriksson gikk av med seieren i hurtigmiksing, tok annen plass i den teoretiske delen og "freestyle", samt en hederlig fjerdeplass i den kreative delen av konkurransen. Spesielt i "freestyledisiplinen" viste Patrik en variert og sikker fremtreden med humør, glimt i øyet og særdeles god kontakt med publikum.

- Den fødte entertainer! - uttalte Mads Christensen, en av dommerene i konkurransen og en kjent trendskribent i Danmark.

Det er femte året på rad at Beefeater International Bartenders Competition blir arrangert, og arrangøren bekrefter at nivået blant deltakerne blir stadig høyere. Antall bartendere som melder seg på til de nasjonale finalene har økt, og i år har totalt 3000 deltakere konkurrert på nasjonalt nivå før uttaket til finalen i København. 1300 personer hadde funnet veien til utestedet Base Camp for å overvære den publikumsvennlige konkurransen, som var spekket med overraskelser og oppfinnsomhet.
 
Kilde: NewsFact

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her