Verdens beste te støtter tsunamiofrene

I følge tekjennere er Dilmah-teen fra Sri Lanka kanskje verdens aller beste te. Nå er den tilgjengelig i Norge.
Redaksjonen
27 Mai 2005 - 12:13

I følge tekjennere er Dilmah-teen fra Sri Lanka kanskje verdens aller beste te. Nå er den tilgjengelig i Norge.

Den familiedrevne teprodusenten Dilmah fra Sri Lanka er kjent ikke bare for sin høye kvalitet på teen men også for sitt bidrag til å skape en rettferdigere verden. Først og fremst gjennom å gi de ansatte verdige arbeidsforhold samt å tilbakeføre ressurser til lokalsamfunnet. Dernest ved å satse på bærekraftig jordbruk og produksjon.

I motsetning til de fleste andre temerker kan Dilmah garantere at hvert eneste teblad kommer fra de plantasjene familien har kontroll over. Fordyrende og forsinkende mellomledd unngås og teen som til slutt havner i kannen er så frisk som overhodet mulig.

Dilmahs utvalg omfatter tradisjonell svart te, eksotiske fruktteer, ulike typer grønn te, koffeinfri urtete samt økologisk dyrket te. I tillegg en serie (Watte) med te fra ulike høyder over havet og ikke minst egen serie spesielt beregnet på tebarer (den heter rett og slett t) med et eget designkonsept.

Det er Dilmah-gründer Merril J.Fernando som står for utvelgelsen av teen til de ulike sortene som av mange regnes som verdens beste. Han har gitt navn til stiftelsen MJF Charitable Foundation som arbeider med fattigdomsbekjempelse på Sri Lanka. Det store antall tsunamiofre har gitt ytterligere behov for stiftelsens midler. Du kan lese mer her: www.dilmah.no

Dilmah-teen er nå i salg i samtlige Coop-butikker samt i en rekke Meny og Ultra-butikker.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her