Viderefører GI

Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark og Rogaland Fylkeskommune etablerer et nytt kokke- og matfaglig utviklingsselskap.

Navnet er Kulinarisk Institutt AS og dette selskapet skal videreføre deler av aktiviteten til Gastronomisk Institutt AS som begjærte oppbud i går.
 
Prioritert
 Utvikling av matnæringen er en prioritert næringssatsing i hele Rogaland. Satsingen er forankret i politisk vedtatte utviklingsplaner og gjennom næringsnettverkene Fagforum for Mat og Drikke og Biomarin Vekst.
 
- Det er bred enighet både sentralt og regionalt om at utvikling av matnæringen skal skje med forankring i Rogaland, sier administrende direktør for Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark og Ipark AS, Terje Handeland, i en pressemelding.
 
Ambisjoner
Selskapet skal videreføre viktige deler av Gastronomisk Institutts virksomhet i regionen, og har de samme nasjonale og internasjonale ambisjoner som ligger til grunn for Måltidets hus.
 
Fylkeskommunen og Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark har skutt inn en foreløpig kapital på 2 millioner kroner i Kulinarisk Institutt AS.
 
- Nå skal styret legge strategien for driften videre, og det er klart at det er mange gode talenter fra Gastronomisk institutt som vil være aktuelle til å bli med videre, sier fungerende daglig leder Hallvard Ween.
 
Det nye selskapet blir formelt stiftet i dag. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen