Viderefører GI

Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark og Rogaland Fylkeskommune etablerer et nytt kokke- og matfaglig utviklingsselskap.
Redaksjonen
04 Juni 2008 - 19:00

Navnet er Kulinarisk Institutt AS og dette selskapet skal videreføre deler av aktiviteten til Gastronomisk Institutt AS som begjærte oppbud i går.
 
Prioritert
 Utvikling av matnæringen er en prioritert næringssatsing i hele Rogaland. Satsingen er forankret i politisk vedtatte utviklingsplaner og gjennom næringsnettverkene Fagforum for Mat og Drikke og Biomarin Vekst.
 
- Det er bred enighet både sentralt og regionalt om at utvikling av matnæringen skal skje med forankring i Rogaland, sier administrende direktør for Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark og Ipark AS, Terje Handeland, i en pressemelding.
 
Ambisjoner
Selskapet skal videreføre viktige deler av Gastronomisk Institutts virksomhet i regionen, og har de samme nasjonale og internasjonale ambisjoner som ligger til grunn for Måltidets hus.
 
Fylkeskommunen og Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark har skutt inn en foreløpig kapital på 2 millioner kroner i Kulinarisk Institutt AS.
 
- Nå skal styret legge strategien for driften videre, og det er klart at det er mange gode talenter fra Gastronomisk institutt som vil være aktuelle til å bli med videre, sier fungerende daglig leder Hallvard Ween.
 
Det nye selskapet blir formelt stiftet i dag. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her