Vil bygge i høyden

Arthur Buchardt vil bygge et 200 meter høyt hotellbygg i Oslo. Dersom hotellet blir realisert blir det Nordens høyeste.
Redaksjonen
14 Februar 2008 - 09:00

Prosjektet er planlagt gjennomført gjennom eiendomsselskapet Øyer Invest, skriver Fastighetsvärlden
 
Miljøprofil
Buchardt sier at hotellet skal innvies 17. mai 2014. Dette er også datoen for 200-årsjubileet for den norske Grunnloven.
 
Bygget skal romme 73 050 kvadratmeter som skal fordeles likt mellom kontorer, leiligheter og hotell.
 
Bygget skal også ha så sterk miljøprofil at ingen politikere kan si nei til å bygge det.
 
Størrelsen på bygget er ikke tilfeldig valgt. Tallet 73 050 er nemlig antall dager fra grunnloven ble vedtatt til den planlagte åpningen.
 
Turning Torso høyest
I dag er Oslo Plaza Norges høyeste bygning, med 117 meter. Skal vi finne den høyeste bygningen i Norden må vi til Malmø. Der finner vi Turning Torso. Dette bygget er 190 meter høyt.
 
Buchardt har også tidligere hatt planer om å bygge i høyden, men hotellet på over 300 meter i Malmø ble lagt bort til fordel for et nytt hotell som er under planlegging ved Hyllie stasjon.
 
Hyllie ligger rett sør for Malmø og er den første stasjonen togene kommer til når de passerer Øresundsbroen og inn i Sverige.
 
Kan få problemer
Problemet Buchardt møter i Oslo er mangel på tomter. Derfor vil han ikke i dag si noe om lokaliseringen av hotellet. Han vil også få en utfordring når det gjelder byggetillatelse, ettersom 200 meter er over den grensen Oslo kommune har signalisert de vil akseptere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her