Vil bygge i høyden

Arthur Buchardt vil bygge et 200 meter høyt hotellbygg i Oslo. Dersom hotellet blir realisert blir det Nordens høyeste.

Prosjektet er planlagt gjennomført gjennom eiendomsselskapet Øyer Invest, skriver Fastighetsvärlden
 
Miljøprofil
Buchardt sier at hotellet skal innvies 17. mai 2014. Dette er også datoen for 200-årsjubileet for den norske Grunnloven.
 
Bygget skal romme 73 050 kvadratmeter som skal fordeles likt mellom kontorer, leiligheter og hotell.
 
Bygget skal også ha så sterk miljøprofil at ingen politikere kan si nei til å bygge det.
 
Størrelsen på bygget er ikke tilfeldig valgt. Tallet 73 050 er nemlig antall dager fra grunnloven ble vedtatt til den planlagte åpningen.
 
Turning Torso høyest
I dag er Oslo Plaza Norges høyeste bygning, med 117 meter. Skal vi finne den høyeste bygningen i Norden må vi til Malmø. Der finner vi Turning Torso. Dette bygget er 190 meter høyt.
 
Buchardt har også tidligere hatt planer om å bygge i høyden, men hotellet på over 300 meter i Malmø ble lagt bort til fordel for et nytt hotell som er under planlegging ved Hyllie stasjon.
 
Hyllie ligger rett sør for Malmø og er den første stasjonen togene kommer til når de passerer Øresundsbroen og inn i Sverige.
 
Kan få problemer
Problemet Buchardt møter i Oslo er mangel på tomter. Derfor vil han ikke i dag si noe om lokaliseringen av hotellet. Han vil også få en utfordring når det gjelder byggetillatelse, ettersom 200 meter er over den grensen Oslo kommune har signalisert de vil akseptere.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen