Vil bygge i høyden

Arthur Buchardt vil bygge et 200 meter høyt hotellbygg i Oslo. Dersom hotellet blir realisert blir det Nordens høyeste.
Redaksjonen
14 Februar 2008 - 10:00

Prosjektet er planlagt gjennomført gjennom eiendomsselskapet Øyer Invest, skriver Fastighetsvärlden
 
Miljøprofil
Buchardt sier at hotellet skal innvies 17. mai 2014. Dette er også datoen for 200-årsjubileet for den norske Grunnloven.
 
Bygget skal romme 73 050 kvadratmeter som skal fordeles likt mellom kontorer, leiligheter og hotell.
 
Bygget skal også ha så sterk miljøprofil at ingen politikere kan si nei til å bygge det.
 
Størrelsen på bygget er ikke tilfeldig valgt. Tallet 73 050 er nemlig antall dager fra grunnloven ble vedtatt til den planlagte åpningen.
 
Turning Torso høyest
I dag er Oslo Plaza Norges høyeste bygning, med 117 meter. Skal vi finne den høyeste bygningen i Norden må vi til Malmø. Der finner vi Turning Torso. Dette bygget er 190 meter høyt.
 
Buchardt har også tidligere hatt planer om å bygge i høyden, men hotellet på over 300 meter i Malmø ble lagt bort til fordel for et nytt hotell som er under planlegging ved Hyllie stasjon.
 
Hyllie ligger rett sør for Malmø og er den første stasjonen togene kommer til når de passerer Øresundsbroen og inn i Sverige.
 
Kan få problemer
Problemet Buchardt møter i Oslo er mangel på tomter. Derfor vil han ikke i dag si noe om lokaliseringen av hotellet. Han vil også få en utfordring når det gjelder byggetillatelse, ettersom 200 meter er over den grensen Oslo kommune har signalisert de vil akseptere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her