Vil bygge senter for norsk matkultur

Inge Johnsen ber Staten støtte «SjølHUShold».

Inge Johnsen, eier og driver av Lian restaurant i Trondheim, vil bygge et eget senter som bevarer, utvikler og tilgjengeliggjør den norske matkulturen. Til sammen ønsker han å bygge 5-7 SjølHUShold spredt over hele landet, med start i Trondheim.

I helgen overrakte Johnsen en søknad om midler til å realisere prosjektet til landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- SjølHUShold skal spille en betydelig rolle i å bygge stolthet og nye verdier rundt bruk av lokale råvarer og tradisjoner. Prosjektet skal ta utgangspunkt i grunnpilaren «Kortreist mat i godt selskap», skriver Johnsen i en pressemelding.

Samtidig skal senteret gi besøkende mulighet til å sanse, oppleve og lære gjennom praktisk arbeid og involvering, og gi privatpersoner og bedrifter innen mat og reiseliv inspirasjon til å utvikle produkter og tjenester med utgangspunkt i det ekte og opprinnelige.

- Det handler om å utnytte de kortreiste råvarene slik tidligere generasjoner gjorde. Det norske samfunnet har gjort ufattelige framskritt, men en stadig mer globalisert verden og hektisk hverdag har ført til at vi er i ferd med å miste verdifull kunnskap om tradisjonsmaten og råvarene rundt oss, understreker Inge Johnsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen