Vil ha mer penger

Stiftelsen som står bak Drammen Elvefestival mener utelivsbransjen har så god omsetning under festivalen at den bør gi mer tilbake.
Redaksjonen
18 August 2008 - 13:00

Det er mer folk i gatene under Elvefestivalen enn på 17. mai, og det er køer inn på alle cafeer og puber. Festivalstiftelsen har oppfordret cafeer og restauranter i sentrum med en viss omsetning om å støtte festivalen med et bidrag på rundt 10 000 kroner hver.
 
I dag er det 11 restauranter og cafeer som bidrar og tre av disse ligger på Torget.
 
- Det er viktig at de er med på å støtte festivalen slik at tilbudet blir best mulig og bredest mulig, sier Bjarne Flølo, styreleder i Festivalstiftelsen Drammen.
 
Henrik Ornum, daglig leder av Glass, mener stedet drar mye nytte av Elvefestivalen og er innstilt på å gi noe tilbake. 
 
Bra helg
- Det er en meget bra helg for oss, og det hadde vært synd om festivalen opphørte å eksistere, sier han til dt.no.
 
Men det er ingen umiddelbar fare for at det skjer.
 
- Men vi er avhengig av pengene for å utvikle festivalen videre, sier daglig leder for stiftelsen, Per Øyvind Mørk.
 
Bidrar nok
Thomas Hernandez, daglig leder av Skutebrygga, mener Elvefestivalen har mye å si for omsetningen. Men er likevel ikke blant bidragsyterne til festivalen.
 
- Jeg mener at vi gjør såpass mye for byen ellers i året, så dette må vi ha glede av, sier han.
 
Fullt hus
Litt vekk fra Torget ligger restauranten Big Horn Steak House. Også her er det stinn brakke under festivalen.
 
- Omsetningen er dobbelt av en normal helg, sier daglig leder Tejinder Gakhal.
 
Restauranten har ikke fått forespørsel om bidrag, og bidrar ikke til Elvefestivalen i dag, men det er noe de vurderer.
 
Positiv
- Hvis vi hadde hatt telt og stands på Torget hadde vi selvfølgelig bidratt, sier Gakhal. Han er positiv til å bidra dersom de får forespørsel.
 
- Ja, dette er godt for byen, og bra for oss også, mener han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her