Vil ha Stortinget på vannvogna

Vil ha Stortinget på vannvogna

- Jeg ble presset til å drikke mer enn jeg ville. Til slutt ble jeg drittlei, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).
17 April 2012 - 15:25

Med sine egne erfaringer som utganspunkt, mener Kjersti Toppe det må settes en stopper for ølsalget i stortingsrestauranten.

Hun ønsker også at middager i utgangspunktet må være alkoholfrie når representanter inviteres av organisasjoner og andre. I tillegg bør flere stortingspolitikere må stå fram og mane til måtehold, mener Toppe.

- Jeg og andre stortingspolitikere blir invitert til veldig mange middager av organisasjoner og andre. Før drakk jeg det som ble servert, men så begynte jeg å tenke at det var unaturlig for meg å drikke på en tirsdag. Jeg drakk for å være høflig, fordi jeg følte at jeg måtte. Til slutt ble jeg drittlei alkoholgreiene, forteller Toppe til Dagsavisen.

Hun mener det er et paradoks at alkohol er så vanlig for politikere mens det er bred politisk enighet om at alkoholforbruket i Norge må reduseres.

Ifølge avtroppende stortingsdirektør Hans Brattestå er salget av øl minimalt på Stortinget. Toppe mener like fullt at det må stanses på grunn av signaleffekten.

- Jeg vil gjerne oppfordre stortingspolitikerne til å ta to hvite uker. Ikke først og fremst fordi de trenger hvite uker, men fordi de tilhører en samfunnselite som er med på å bygge landet, sier Toppe.

LES OGSÅ: Oppfordrer til flere hvite uker

- Signalene vi sender ut og holdningene de viser, er viktige. Vi bør også gjøre dette som en solidaritetsgest til alle dem som er avhengige av alkohol og til barna til dem som er avhengige.

Toppe ønsker også flere alkoholfrie soner i samfunnet for øvrig.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her