Vil ikke stenge tidligere

Fredrikstad sliter til tider med gatebråk. Men i følge serveringsbransjen er ikke løsningen å stenge tidligere.
Redaksjonen
29 Oktober 2007 - 18:45

- Jeg tror ikke at tidligere stenging vil gi mindre bråk. Vi må heller ta tak i problemet enn å flytte det.
 
Det er Petter Eriksen, direktør i Restaurantgruppen som eier flere av byens serverings- og skjenkesteder, som sier dette.
 
Han understreker at han ikke prater «for sin syke mor», men for næringen generelt.
 
To argumenter
- Det er to argumenter her. Ved å stenge tidligere flyttes bare bråket. Det andre er at stengetidene i Fredrikstad må samsvare med hva innbyggerne og turistene finner som naturlige. Vi får allerede i dag reaksjoner på at det er ulike stengetider ute og inne, og på ukedager og i helgene, sier han.
 
Utvidet
Eriksen poengterer også at nær sagt alle bransjer har utvidet åpningstidene sine.
 
- Da utelivet stengte tidligere så gjorde også alle andre forretninger og varehus det samme. Nå stenger de fleste bransjer sent. Vi må nok innse at verden går videre og at vi lever annerledes i dag enn vi gjorde tidligere. Utelivsbransjen må tilfredsstille publikums ønsker også på dette området.
 
Løsningen
Fyllebråket er i mindre grad knyttet til det som skjer inne på serverings- og skjenkestedene, men det som skjer ute i gatene. Spesielt når folk skal hjem. Eriksen mener at det problemet er mer interessant å gripe fatt i enn å stenge tidligere.
 
- Én løsning kan være å ha flere taxiholdeplasser. På den måten spres folk mer, og vi unngår de store samlingene hvor vi vet at det kan oppstå bråk, sier han til Demokraten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her