Vil ikke stenge tidligere

Fredrikstad sliter til tider med gatebråk. Men i følge serveringsbransjen er ikke løsningen å stenge tidligere.

- Jeg tror ikke at tidligere stenging vil gi mindre bråk. Vi må heller ta tak i problemet enn å flytte det.
 
Det er Petter Eriksen, direktør i Restaurantgruppen som eier flere av byens serverings- og skjenkesteder, som sier dette.
 
Han understreker at han ikke prater «for sin syke mor», men for næringen generelt.
 
To argumenter
- Det er to argumenter her. Ved å stenge tidligere flyttes bare bråket. Det andre er at stengetidene i Fredrikstad må samsvare med hva innbyggerne og turistene finner som naturlige. Vi får allerede i dag reaksjoner på at det er ulike stengetider ute og inne, og på ukedager og i helgene, sier han.
 
Utvidet
Eriksen poengterer også at nær sagt alle bransjer har utvidet åpningstidene sine.
 
- Da utelivet stengte tidligere så gjorde også alle andre forretninger og varehus det samme. Nå stenger de fleste bransjer sent. Vi må nok innse at verden går videre og at vi lever annerledes i dag enn vi gjorde tidligere. Utelivsbransjen må tilfredsstille publikums ønsker også på dette området.
 
Løsningen
Fyllebråket er i mindre grad knyttet til det som skjer inne på serverings- og skjenkestedene, men det som skjer ute i gatene. Spesielt når folk skal hjem. Eriksen mener at det problemet er mer interessant å gripe fatt i enn å stenge tidligere.
 
- Én løsning kan være å ha flere taxiholdeplasser. På den måten spres folk mer, og vi unngår de store samlingene hvor vi vet at det kan oppstå bråk, sier han til Demokraten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen