Vil ikke stenge tidligere

Fredrikstad sliter til tider med gatebråk. Men i følge serveringsbransjen er ikke løsningen å stenge tidligere.
Redaksjonen
29 Oktober 2007 - 18:45

- Jeg tror ikke at tidligere stenging vil gi mindre bråk. Vi må heller ta tak i problemet enn å flytte det.
 
Det er Petter Eriksen, direktør i Restaurantgruppen som eier flere av byens serverings- og skjenkesteder, som sier dette.
 
Han understreker at han ikke prater «for sin syke mor», men for næringen generelt.
 
To argumenter
- Det er to argumenter her. Ved å stenge tidligere flyttes bare bråket. Det andre er at stengetidene i Fredrikstad må samsvare med hva innbyggerne og turistene finner som naturlige. Vi får allerede i dag reaksjoner på at det er ulike stengetider ute og inne, og på ukedager og i helgene, sier han.
 
Utvidet
Eriksen poengterer også at nær sagt alle bransjer har utvidet åpningstidene sine.
 
- Da utelivet stengte tidligere så gjorde også alle andre forretninger og varehus det samme. Nå stenger de fleste bransjer sent. Vi må nok innse at verden går videre og at vi lever annerledes i dag enn vi gjorde tidligere. Utelivsbransjen må tilfredsstille publikums ønsker også på dette området.
 
Løsningen
Fyllebråket er i mindre grad knyttet til det som skjer inne på serverings- og skjenkestedene, men det som skjer ute i gatene. Spesielt når folk skal hjem. Eriksen mener at det problemet er mer interessant å gripe fatt i enn å stenge tidligere.
 
- Én løsning kan være å ha flere taxiholdeplasser. På den måten spres folk mer, og vi unngår de store samlingene hvor vi vet at det kan oppstå bråk, sier han til Demokraten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her