Vil innføre klassifiseringssystem

Regjeringen vil innføre et felles klassifiseringssystem for norske hoteller. Det er ett av tiltakene i den nasjonale reiselivsstrategien.

Næringsminister Dag Terje Andersen har lagt frem Regjeringens nasjonale reiselivsstrategi.
 
Stjerner?
Målet er å skape en lønnsom reiselivsnæring, og ett av punktene på Andersens liste over tiltak er å innføre et felles klassifiseringssystem på norske hoteller.
 
- Om det blir stjerner, tall eller nummer er jeg ikke sikker på. Dette skal utarbeides sammen med næringen, sier næringsministeren.
 
- Norge vil aldri bli et billig land å feriere i, og lønningene vil aldri bli lave. Derfor må vi synliggjøre kvaliteten på produktene våre, sier ministeren.
 
Fellesforbundet er fornøyd med tiltaket.
 
- Det ville være bakstreversk å ikke fortelle folk hvordan hotellene ser ut. Det kan vi gjøre med et slikt klassifiseringssystem, sier Jens-Petter Hagen, rådgiver i forbundet.
 
Kompetanseutvikling
- De ansatte er reiselivsnæringenes viktigste ressurs. Det er en arbeidskrevende næring, og det er viktig at vi klarer å sørge for flere sikre, helårlige arbeidsplasser, sier næringsministeren.
 
Derfor vil næringsdepartementet satse mer på kompetanseutvikling i og om reiselivsnæringen.
 
Regjeringen vil også bidra til å utvikle et nasjonalt bookingsystem på nettstedet visitnorway.com for å øke antallet besøkende til landet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen