Vil innføre klassifiseringssystem

Regjeringen vil innføre et felles klassifiseringssystem for norske hoteller. Det er ett av tiltakene i den nasjonale reiselivsstrategien.

Næringsminister Dag Terje Andersen har lagt frem Regjeringens nasjonale reiselivsstrategi.
 
Stjerner?
Målet er å skape en lønnsom reiselivsnæring, og ett av punktene på Andersens liste over tiltak er å innføre et felles klassifiseringssystem på norske hoteller.
 
- Om det blir stjerner, tall eller nummer er jeg ikke sikker på. Dette skal utarbeides sammen med næringen, sier næringsministeren.
 
- Norge vil aldri bli et billig land å feriere i, og lønningene vil aldri bli lave. Derfor må vi synliggjøre kvaliteten på produktene våre, sier ministeren.
 
Fellesforbundet er fornøyd med tiltaket.
 
- Det ville være bakstreversk å ikke fortelle folk hvordan hotellene ser ut. Det kan vi gjøre med et slikt klassifiseringssystem, sier Jens-Petter Hagen, rådgiver i forbundet.
 
Kompetanseutvikling
- De ansatte er reiselivsnæringenes viktigste ressurs. Det er en arbeidskrevende næring, og det er viktig at vi klarer å sørge for flere sikre, helårlige arbeidsplasser, sier næringsministeren.
 
Derfor vil næringsdepartementet satse mer på kompetanseutvikling i og om reiselivsnæringen.
 
Regjeringen vil også bidra til å utvikle et nasjonalt bookingsystem på nettstedet visitnorway.com for å øke antallet besøkende til landet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen