Vil innføre skjenkelappen

Høyre vil gjøre bartendere og servitører ansvarlige for overskjenking.

Skjenkelappen for bartendere og servitører kan komme fylla i Oslo sentrum til livs, mener Høyre. Partiet vil gjøre de som skjenker alkohol på Oslos utesteder personlig ansvarlig for overstadig berusede gjester, melder NRK Østlandssendingen.

Ifølge politiet er overskjenking et stort problem i hovedstadens uteliv. I fjor fikk byens utesteder 5.000 besøk av kommunens skjenkekontrollører, men kun tre steder ble stengt.

Høyre ønsker at alle bartendere og servitører må bestå en prøve og ha skjenkelappen for å servere alkohol. Skjenkesertifikatet skal de som tas i overskjenking og skjenking til mindreårige miste, i tillegg til at stedet blir stengt.

- Det er bartender, og ikke eier, som serverer kundene alkohol. Når en ny bartender skal søke på jobb, må vedkommende ha en sertifisering. Dette vil gi en god kvalitetssikring i utelivsbransjen, sier bystyrerepresentant for Høyre, Mertefe Bartinlioglu.

Høyre vil at Oslo tar kontakt med staten for få skjenkelappen på plass, og lederen for Oslo Servitørforening er i utgangspunktet positiv.

- Jeg har sansen for forslaget, men vil gjerne høre litt mer om hvordan de har tenkt å gjennomføre dette, sier leder for Oslo Servitørforening, Tore Skjelstadaune.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen