Vil jobbe med barn

Mesterkokken Odd Ivar Solvold vil lage kokebok og kanskje TV-program om mat for og med barn.

Han inviterer 12-14 åringer som har lyst til å søke om gratis plass i en to dagers FoodCamp på Midtåsen.
 
Midtåsen vil bli både kjøkken og overnattingsplass for 10 ungdommer i alderen 12-14 år når FoodCampen er i gang.
 
Odd Ivar Solvold vil ha mat inn i samfunnsfag på skolen. For å få til det, vil han ha barn inn på Midtåsen.
 
Vil coache barn
- Delmålet med satsingen rundt Geir Skeie i Bocuse d'Or er i mål, med særdeles hyggelig resultat. Nå vil jeg bruke fokuset rundt verdensmesteren til noe mer matnyttig enn en statue. Vi må bruke verdien av VM-gullet ut i samfunnet. Jeg er lei av å coache verdensmestere. Nå vil jeg coache barn, sier Solvold til Sandefjords Blad.
 
Mat i skolen
I den anledning starter han en FoodCamp på Midtåsen 2.-3. mai der 10 barn skal lage en kokebok sammen med Solvold.
 
- Det var et enstemmig stortingsvedtak i 2005 om å innføre gratis skolemat, men ingenting har skjedd. Måltidet må inn i skolen. Vi har en unik mulighet i Sandefjord, i og med at Midtåsen ligger der som et sted for alle. Nå vil jeg at vi tar ansvaret og får fokus på saken, sier han.
 
Gratis
- FoodCampen er gratis, og barna trenger ikke ha kunnskaper om matlaging, men bør være interessert. De må fylle ut søknadsskjema på nettet der de skriver litt om hvorfor de bør få være med, hva slags mat de liker og hva de ikke liker. Gruppen vil jeg selv sette sammen, sier han.
 
Ti utvalgte
- Fredagen skal vi lage mat til fredagskos, småfester og sammenkomster som barn i denne alderen liker å ha. Forhåpentlig vil alle barna også sove over på Midtåsen, slik at vi blir en fin gjeng. Lørdag blir det forskjellige frokoster og lunsjer før vi avslutter med en festmiddag på deres premisser, sier han.
 
På sikt håper Solvold at FoodCamp kan bli en landsomfattende bevegelse.
 
- Ikke for å lage kokebok hver gang, men for å skape en happening rundt barn/ungdom og mat. Jeg allierer meg med kokkevenner og tror dette blir et morsomt og viktig prosjekt, sier Solvold.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen