Vil kapre Norge

Skotten Dougal Gunn Sharp står bak ølmerket Innis & Gunn. Nå satser han på å få et marked i Norge.
Redaksjonen
22 April 2008 - 18:00

For en del år siden ble det eksperimentert med nye måter å fremstille whisky på. En av metodene var å fylle gamle bourbontønner med øl og la de stå og godgjøre seg i 40 dager. Først da ble det fylt whisky på tønnene.
 
Ble kastet
I utgangspunktet ble ølet som lå på tønnene kastet. Men Dougal Gunn Sharp ville smake, og ble imponert. Dette var starten på det skotske øleventyret Innis & Gunn.
 
- Vi har prøvd ulike typer tønner, men det eneste som fungerer er tidligere bourbonfat. Dette ølet går rett hjem hos folk som er opptatt av kvalitet, sier Sharp til HegnarOnline.
 
Ølet inneholder 6,6 prosent alkohol.
 
Til tross for at Innis & Gunn ble startet så sent som i 2003, greide selskapet å tjene penger allerede i 2005. Tidligere i år kjøpte Dougal Gunn Sharp ut de andre aksjonærene.
 
Ingen problemer
- Det var ingen problemer å få lån i banken, ettersom alle saksbehandlerne var tilhengere av Innis & Gunn, sier Sharp.
 
Kjøpesummen vil han ikke snakke om. Men han forteller at selskapet omsatte for 30 millioner kroner i 2007. Dermed er Innis & Gunn det fjerde største spesialølet i Storbritannia.
 
Merket ble lansert på enkelte barer i Norge i november i fjor. Det fikk inpass på polet i mars i år.
 
I Oslo får man kjøpt ølet på steder som Restaurant Eik, Balsam, Underbar og Beer Palace.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her