Vil servere alkohol på skolen

Tangen videregående skole i Kristiansand har søkt om permanent skjenkebevilling i skolens lokaler.

- Vi mener at en skolebygning skal fungere utover den smale opplæringsrammen mellom klokken 8 og 16. Vi ønsker at lokalsamfunnet også kan få bruke skolebygningen, og at vi kan tilby alkohol, dersom oppdragsgiveren er riktig, sier rektor på Tangen videregående skole, Eva Berg, til Oddernes Avis.

Vil undervise i alkolholservering
Det er skolens avdeling for restaurant- og matfag som på permanent basis ønsker å kunne tilby vin, øl og rusbrus i skolelokalene når de arrangerer lukkede selskap etter stengetid, skriver Oddernes Avis.

Som den første skolen i Vest-Agder søker derfor Tangen om permanent skjenkebevilling.
- Intensjonen er ikke å tjene penger, men å gi elevene aktuell praksiserfaring. Midlene som likevel kommer inn som overskudd fra alkohol- og restaurantsalget vil gå direkte tilbake til investering i manglende utstyr til avdelingen for restaurant- og matfag, sier Berg til Oddernes Avis.

Frps Christian Eikeland er svært begeistret
- Fremskrittspartiet mener fag som restaurant og matfag skal inneholde mest mulig relevant undervisning, og applauderer skolens initiativ. I dag må mange studenter reise utenlands for å lære seg baryrket. Et slikt initiativ kan bidra til mer kunnskap om baryrket blant elevene, sier Eikeland til fvn.no.

Westermoen oppgitt
Fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) liker ikke tanken på kombinasjonen skole og alkohol.

- En stående fullmakt for en skole til å servere alkohol stiller jeg meg kritisk til. Utgangspunktet skal være alkoholfrie skoler, så får eventuelle ønsker om noe annet komme som søknader til hvert enkelt tilfelle, slik det har vært tidligere, sier Westermoen til Oddernes Avis.

- Det er beklagelig at fylkesordføreren har slike fordommer. Westermoen burde heller applaudere alt som kan gi mer relevans i et fag som sliter med rekruttering, sier Frps Eikeland til fvn.no.

Brus ikke godt nok
Demokratenes leder, fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe liker også tanken på alkoholservering ved Tangen.
- Jeg kjenner Eva Berg. Jeg er trygg på at dette kommer til å foregå i ordentlige, ryddige former, sier Kleppe. Han har få betenkeligheter med skolens ønske.
- Det er selvfølgelig at alt av lovverk, vaktordninger og aldersgrenser følges, men ellers mener jeg dette er en meget god idé. Elevene må få prøve seg på en reell måte, og da er det ikke godt nok å skulle servere brus, mener Kleppe.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen