Vil trene servicebedrifter

Norske servicebedrifter burde ha mer fokus på å selge produkter og tilleggsprodukter enn å bare selge det kunden ber om.
Redaksjonen
03 Mars 2008 - 15:00

Det mener i alle fall daglig leder Terje Bjørkhaug i Sellit.
 
Mersalg
- Vi mener selvsagt ikke at reiselivsbedriftene ikke skal gi god service til kunden. Det skulle bare mangle. Det er god service som sikrer at kunden kommer tilbake og handler neste gang også, sier Bjørkhaug til boarding.no.
 
Et eksempel
Bjørkhaug kommer gjerne med et eksempel.
 
- Dersom du får tilbud om å oppgradere rommet for å få tilgang til badekar, musserende vin og et fargerikt fruktfat for noen hundrelapper ekstra oppleves dette som god service. Og hvordan vil du som kunde føle deg mottatt dersom resepsjonisten på hotellet tilbyr seg å reservere bord i restauranten, slik at dere er sikret et flott vindusbord for kvelden? Selvsagt som god service, men samtidig har resepsjonisten sørget for at middagen blir servert i hotellets egne restaurant, sier han.
 
Siden 2001 har salgstreningsbedriften Sellit kurset tusenvis av ansatte innenfor hotell- og restaurantbransjen i å bli bedre selgere, selv om de fleste ikke har sitt daglige virke innenfor salg.
 
Konkurranseutsatt
- Dette er en ekstremt konkurranseutsatt bransje hvor alle ansatte i bedriften må ha riktig fokus. Ved å sette felles mål, blant annet ved å skape selgere i hele bedriften, vil både kundetilfredsheten - og ikke minst omsetningen, øke betraktelig, sier Bjørkhaug.
 
Sammen med kollega Øystein Vangsnes holder han salgsrettede kurs for blant annet resepsjonister, bookingansatte, servitører, kurs- og konferanseverter og selgere på hoteller og restauranter over hele landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her